Wil je afvallen? Eet als een dier

Het klinkt misschien gek, maar als je graag wil afvallen, moet je eten als een dier. Zij kunnen je heel wat bijleren. Lees snel verder.

Wil je afvallen? Eet als een dier

Het klinkt misschien gek, maar als je graag wil afvallen, moet je eten als een dier. Zij kunnen je heel wat bijleren. Echt waar!

In de mensenwereld houden we ons vaak aan vreemde diëten en strenge eetprogramma's als we snel willen afvallen. Maar als je echt op een goede manier wil afvallen, kun je beter eens kijken naar hoe dieren eten. Je kunt heel wat van ze leren.

Eet als een pinguïn

Neem soms een eetpauze. Deze vogels vasten soms een maand of langer. Dat moet jij natuurlijk niet doen, maar probeer vroeger in de avond te stoppen met eten. Mensen die 's avonds laat niets meer eten krijgen 250 calorieën minder binnen per dag dan iemand die dat wel doet.

Eet als een walvis

Wees niet bang van vet. Jonge walvissen drinken melk die tien keer vetter is dan onze melk. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die kiezen voor zuivel met een hoog vetgehalte, acht procent minder kans hebben op overgewicht dan vrouwen die voor een laag vetgehalte kiezen. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat je meer suiker en koolhydraten eet als je minder vet binnenkrijgt. Voeding met een hoog vetgehalte bevat meer calorieën, maar je lichaam doet er lang over om ze af te breken. Hierdoor zit je langer vol en eet je minder. 

Eet als een schaap

Kauw veel. Als je goed kauwt op je eten voor je het doorslikt, zal je sneller genoeg hebben. Als je echt goed kauwt, besteed je meer aandacht aan je voeding. Mindful eten, zorgt er voor dat je zo'n 300 calorieën minder binnenkrijgt per dag. 

Eet als een koe

Drink veel water. Koeien drinken ontzettend veel water op een dag. Als je te weinig drinkt, kan je soms een hongergevoel krijgen. Je gaat dan eten, terwijl je eigenlijk water nodig hebt. Bovendien heb je ook een voller gevoel als je veel water drinkt. 

Eet als een aap

Zet verse producten binnen handbereik. Apen plukken vruchten en bladeren en eten ze meteen op. Vrouwen die verse producten binnen handbereik zetten, wegen minder dan iemand die geen volle fruitschaal op haar tafel heeft staan. 

Lees ook:

In aantocht: chocolade met bijna de helft minder suiker

Dit gebeurt er als je stopt met alcohol drinken

Beeld: iStock, bron: Women's Health