5 gekke doch supergezonde ingrediënten voor je smoothie

Zit jij in team smoothie? Overweeg dan eens déze onverwachte maar supergezonde ingrediënten toe te voegen.

 5 gekke doch supergezonde ingrediënten voor je smoothie

Smoothies: you either love ‘em or hate ‘em. Volgens de een is de (let wel: groene!) smoothie hét drankje op je weg naar een gezonder leven, volgens de ander is het een heuse food fout. Voor beide standpunten valt wat te zeggen. Zit jij in team smoothie? Overweeg dan eens déze onverwachte maar supergezonde ingrediënten toe te voegen.

1. Bonen

Een goede, verzadigende smoothie bevat proteïnen. Je kúnt een proteïnepoedertje toevoegen. Nadeel: die poedertjes komen vaak met verborgen suikers en andere ongewenste toevoegingen. Een simpele en gezonde oplossing is om witte bonen toe te voegen. Puur, goedkoop en met lekker veel proteïnen én vezels.

2. Een lepel vet

Je lijf heeft vetten nodig om goed verzadigd te raken én om een veel vitaminen te kunnen opnemen en verwerken. Twee luttele cashewnoten aan je smoothie toevoegen gaat de truc niet doen; je hebt meer nodig. Voeg daarom eens een eetlepel kokosolie toe. Maar vergeet niet af te wisselen! Avocado, een flinke eetlepel noten, lijnzaadolie of zaden zijn bijvoorbeeld ook goed.

3. Kurkuma

Kurkuma is steeds hipper (denk: kurkuma latte, kurkuma-ijs, kurkumamuffins…). En absoluut met goede reden: deze geelwortel heeft talloze gezondheidsvoordelen. Zo werkt het ontstekingsremmend en kan het zelfs diabetes afremmen.

4. Chilipeper

Lekker voor een echte wake me up en nog gezond ook. Chilipeper bevat bijvoorbeeld veel antioxidanten en vitamine C en is goed voor van alles en nog wat: van het stimuleren van je stofwisseling tot het verbeteren van je bloedsomloop.

5. Zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn waarschijnlijk niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als je een smoothie in elkaar blendt, maar wát kunnen ze veel toevoegen aan smaak en textuur. Een romige, creamy smoothie met extra veel heilzame vezels, vitamine A en lekker veel mineralen. Ook fijn: zoete aardappel heeft een lage glycemische index, waardoor je bloedsuikerspiegel niet zo zal pieken en je je niet zo snel moe zult voelen na je vullende smoothie. 

Lees ook:

Beeld: iStock