Wil je afvallen? Eet chocoladetaart als ontbijt!

Goed nieuws voor alle chocoladeverslaafden: uit een onderzoek van de universiteit van Tel Aviv blijkt dat chocoladetaart je kan helpen met afvallen.

Wil je afvallen? Eet chocoladetaart als ontbijt!

Goed nieuws voor alle chocoladeverslaafden: uit een onderzoek van de universiteit van Tel Aviv blijkt dat chocoladetaart je kan helpen met afvallen. Sterker nog: je moet het eten tijdens het ontbijt. 

Voor het onderzoek werden 193 mensen met overgewicht verdeeld over twee groepen die allebei een koolhydraatarm dieet moesten volgen. Maar iedere groep kreeg een ander ontbijt. Zo kreeg de eerste groep een zoet proteïnen ontbijt met donuts en taart (600 kcal), de tweede groep een gezond ontbijt (300 kcal). Over de hele dag kregen de twee groepen wel hetzelfde aantal calorieën binnen. 

Het resultaat

Vier maanden later waren de deelnemers allemaal ongeveer even veel afgevallen. Maar de groep die een gezond ontbijt kreeg, vond het veel moeilijker om overdag en 's avonds snacks te laten staan. De andere deelnemers, die een zoet ontbijt kregen, hadden daar veel minder moeite mee. 

Omdat je aankomt van 's middags en 's avonds snacken, kun je dus beter voor een zoet ontbijt kiezen 's ochtends. Maar dames, voor jullie doorslaan: iedere ochtend een chocoladetaart eten is natuurlijk ontzettend ongezond. Iedere ochtend een klein dessert eten daarentegen, kan geen kwaad. Integendeel. 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: nina.be