Waarom lezen gezond is

Herfst betekent: je favoriete serie kijken op de bank. Maar je zou ook eens een boek kunnen pakken. Lezen is namelijk erg gezond! Lees hier waarom.

Waarom lezen gezond is

Herfst betekent: je favoriete serie kijken op de bank. Maar je zou ook eens een goed boek kunnen pakken in plaats van je laptop. Lezen is namelijk erg gezond! Vijf redenen waarom.

Het is goed tegen stress

Uit een onderzoek van de universiteit van Sussex blijkt dat je je stressniveau met 68 procent kunt laten dalen door te lezen. Het maakt trouwens niet uit of je een boek leest of een magazine, zes minuten lezen heeft al effect op je stressniveau. 

Je slaapt beter

Het is veel beter om een paar bladzijden te lezen voordat je gaat slapen in plaats van naar je smartphone te blijven staren. Door het licht van je telefoon blijf je namelijk wakker en word je niet moe. Als je leest ontspan je en word je sneller slaperig. 

Wie leest, leeft langer

Uit een recente studie van de Yale University School of Public Health hebben volwassenen die meer dan dan 3,5 uur per week lezen 23 procent minder kans om te overlijden de komende twaalf jaar. 

Je brein blijft jong

Je brein gaat trager werken als je ouder wordt, waardoor je bepaalde zaken minder goed onthoudt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat lezen het verouderingsproces vertraagt. 

Je sociale vaardigheden worden beter

Uit een wetenschappelijke studie uit 2013 blijkt dat mensen die fictie lezen meer empatisch zijn. Ze accepteren de gedachten, verlangens en overtuigingen van anderen meer, ook al zijn die anders dan hun eigen ideeën. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: nina.be