Tips tegen een herfstdip

Merk je dat je humeur ook iets minder is nu de zomer voorbij is? Geen paniek: met deze tips ben jij zo weer het zonnetje in huis.

Tips tegen een herfstdip

Merk je dat je humeur ook iets minder is nu de zomer voorbij is? Geen paniek: met deze tips ben jij zo weer het zonnetje in huis. 

Allereerst: je bent niet de enige en er is een logische verklaring voor een herfstdip. Professor psychologie Kathryn A. Roecklein vertelt in 'The Huffington Post' dat het gebrek aan daglicht de grote boosdoener is. Sommige mensen produceren daardoor minder van het gelukshormoon serotonine. Volgens een ander onderzoek maken we meer melatonine aan als we minder licht hebben, waardoor we slaperig worden. 

Zo vecht je er tegen 

Niet iedereen is er even gevoelig voor, maar als je last hebt van een herfstdip is dat natuurlijk vervelend. Gelukkig kun je er iets aan doen:

  1. Probeer zoveel mogelijk daglicht te zien. Gooi alle gordijnen open en ga zoveel mogelijk naar buiten, maak bijvoorbeeld een wandeling tijdens de lunchpauze. 
  2. Blijf bewegen! Je bed ziet er erg aantrekkelijk uit als het koud is buiten, maar door te bewegen krijgt je humeur een boost en ervaar je minder stress. 
  3. Eet gezond: veel groenten en fruit. En drink voldoende water. Probeer snelle suikers te vermijden. 
  4. Wees sociaal. Sociaal contact is erg belangrijk. Negeer Netflix eens voor een avondje en spreek met vrienden af. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: nina.be