6 bedtijd gewoonten waarvan je aankomt

Je beweegt voldoende en eet best gezond. Maar waarom kom je dan toch nog steeds aan? Mogelijk komt het door je avondroutine.

6 bedtijd gewoonten waarvan je aankomt

Je beweegt voldoende en eet best gezond. Waarom kom je dan toch nog steeds aan? Mogelijk komt het door je avondroutine.

Probeer deze zes slechte bedtijd gewoonten eens te verbannen en kijk wat er gebeurt met de weegschaal. 

Je rekent de calorieën van je avondsnacks er niet bij

Kun jij je favoriete serie niet kijken zonder popcorn? We get it. Maar vergeet deze extra calorieën niet bij je totale calorie inname te rekenen. Als je weet dat je gaat snacken vanavond, eet dan iets minder tijdens het avondmaal of plan een workout die dag. 

Gedachteloos snacken voor de tv

Uit onderzoek blijkt dat eten terwijl je afgeleid bent niet alleen effect heeft op hoe veel je eet, maar ook op wat je herinnert gegeten te hebben. Zelfs als je kiest voor gezonde snacks, moet je je porties in de gaten houden. 

Ontspannen met alcohol 

Alcohol bevat niet alleen veel calorieën, een glas wijn voor je gaat slapen kan ook je slaapcyclus verstoren. En wie weinig slaap heeft gehad, heeft meer honger de volgende dag en gaat dus meer snacken. 

Je sociale media checken voor je gaat slapen

Het licht van je smartphone, tv en laptop kan effect hebben op je slaapcyclus. Het beste is om zeker een uur voor je gaat slapen alles uit te zetten. 

Te lang wachten met in bed kruipen

De meeste mensen hebben zeven tot acht uur slaap nodig, maar volgens onderzoek haalt een derde van de mensen dit niet. Te weinig slaap kan veel effect hebben op je lijn. 

Je alarm te laat zetten

Vroege ochtenden zijn zwaar, maar probeer langer slapen te weerstaan als dat betekent dat je je ontbijt moet skippen. Een goed ontbijt zorgt er namelijk voor dat je de rest van de dag minder eet. En dat je minder aankomt. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Women's Health