Goed nieuws: geluk is besmettelijk

Als je gelukkig bent, leef je gezonder. Niet echt verrassend. Maar wat wel nieuws is: je partner is óók gezonder. Dankzij jou!

Goed nieuws: geluk is besmettelijk

Als je gelukkig bent, leef je gezonder. Niet echt verrassend. Maar wat wel nieuws is: je partner is óók gezonder. Dankzij jou! 

Als je goed in je vel zit, zal je minder snel naar ongezond eten grijpen én ben je veel actiever. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat de partner van een gelukkig persoon ook gezonder leeft. Ook al is hij of zij misschien minder gelukkig. 

34 procent meer kans op een gezond leven

Uit de studie van de Michigan State University blijkt dat mensen met een gelukkige partner 34 procent meer kans hebben op een gezond leven dan mensen die met een pessimist samenleven. Voor het onderzoek werden 2000 koppels zes jaar lang gevolgd. De deelnemers met een positieve partner hadden minder last van fysieke kwaaltjes en sportten veel meer. 

Vrolijkheid is besmettelijk

Hier zijn verschillende redenen voor:

1. Volgens de wetenschappers zorgen gelukkige mensen beter voor hun partner, omdat ze meer emotionele energie hebben om te besteden. 

2. Optimistische mensen zijn meer bezig met lange termijnplannen: ze eten beter, ze sporten, ze slapen op regelmatige uren, ze maken leuke plannen en voelen zich goed over hun toekomst. Hun partner is onderdeel van die toekomst, dus zullen ze hem of haar stimuleren om mee te gaan sporten en gezond te eten. 

3. Een gelukkig mens maakt het leven van zijn of haar partner makkelijker. Ze moeten iemand niet constant opvrolijken. Bovendien is de vrolijkheid van iemand anders besmettelijk. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: nina.be