Het gezondste alcoholische drankje

Er is geen enkel alcoholisch drankje dat écht gezond is natuurlijk. Maar toch hebben we af en toe zin in alcohol. En dan kies je het beste voor...

Het gezondste alcoholische drankje

Er is geen enkel alcoholisch drankje dat écht gezond is natuurlijk. Maar toch hebben we er af en toe gewoon zin in. En dan kun je dus het beste kiezen voor...

Tequila!

In Los Angeles is tequila erg populair onder fitgirls en dat heeft een reden. Tequila is namelijk glutenvrij, dus hip. Bovendien bevat een drankje, bestaande uit tequila en citroensap, veel minder calorieën dan een glas wijn of bier. 

100 procent agave

Maar let op: niet alle soorten tequila zijn 'gezond'. Kies voor zuivere of pure tequila waarin honderd procent agave zit. Dat is 1. beter voor je dieet en 2. dé oplossing als je geen zware kater wil. Barman Gracias Madre zegt namelijk dat de meeste tequila die geschonken wordt, voor 42 procent uit maisstroop bestaat. En die stroop is vaak verantwoordelijk voor een bonkend hoofd de volgende dag. 

Als je zorgt dat je geen hele fles achteroverslaat en gehydrateerd blijft, heb je geen last van een kater de volgende ochtend.

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: nina.be