Zwangere vrouwen die fruit eten, krijgen slimmere kinderen

Wil je een slim kind? Let dan goed op wat je eet tijdens je zwangerschap. Volgens een recente studie is fruit namelijk het geheime ingrediënt.

Zwangere vrouwen die fruit eten, krijgen slimmere kinderen

Volgens een recente studie die uitgevoerd werd door onderzoekers van de University of Alberta is er een kans dat vrouwen die fruit eten tijdens hun zwangerschap slimmere kinderen krijgen.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in de Wall Street Journal. Voor de studie werden 688 kinderen geanalyseerd die meededen aan het Canadian Healthy Infant Longitudinal Development onderzoek. De onderzoekers kwamen erachter dat iedere keer dat een vrouw fruit at tijdens haar zwangerschap correspondeerde met een toename in de cognitieve scores van haar kind een jaar na de geboorte. Het enige andere voedingsmiddel dat al gelinkt werd aan de cognitieve ontwikkeling van een kind is vis. 

Verrassende uitkomst

Dr. Piush Mandhane, professor aan de University of Alberta, is verrast over de resultaten. Hij zegt wel dat de studie gezien moet worden als een suggestie en niet meer dan dat. "We willen niet dat zwangere vrouwen nu grote hoeveelheden fruit gaan eten. We weten immers nog niet wat voor effect het eten van veel fruit heeft op de gezondheid."

Aanbevolen hoeveelheid

De professor raadt zwangere vrouwen aan om gewoon de aanbevolen hoeveelheid fruit te eten, namelijk twee stukken per dag. Uit de studie blijkt dat vijftig procent van de zwangere vrouwen dit niet doet. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Good Housekeeping