Waarom je het beste samen kunt sporten

Sport je samen met een vriendin? Of zelfs met meerdere vriendinnen? Samen sporten is goed voor je en biedt veel voordelen. Lees maar.

Waarom je het beste samen kunt sporten

Ga jij altijd in je eentje naar de sportschool of loop je in je eentje hard? Of sport je toch liever samen met een vriendin? Trainen met anderen biedt namelijk veel voordelen. Fitgirl vertelt je welke.

Motivatie

Samen sporten motiveert. Ben je moe, heb je je dag niet en kom je moeilijk van de bank af? Dan is een afspraak met je vriendinnen een goede stok achter de deur. Afspraak is afspraak en dus ben je sneller geneigd om tóch te gaan.

Lach en relativeer

Ben je onzeker over je benen of buikje, baal je van je bezwete, rode hoofd of gaan de workouts niet zoals verwacht? Met vriendinnen kun je daarom lachen. En dat is nogal relativerend en zorgt dat je met frisse moed weer verder kunt.

Samen sporten geeft competitie

Ligt je vriendin beter op schema met hardlopen of traint je vriendin met zwaardere gewichten? In positieve zin brengt samen sporten iets competitiefs met zich mee: het stimuleert je om net een stapje verder of harder te gaan. Zijn jullie aan elkaar gewaagd? Stel dan gezamenlijk steeds iets hogere doelen. Probeer het wel veilig te houden, luister goed naar je lijf en respecteer je eigen grenzen.

Succes delen met elkaar

Sport je alleen en behaal je je doel, dan is het lastig om dat met iemand te vieren. Train je samen, dan kun je je succes delen, waardoor je meer geniet van je prestatie en extra gemotiveerd bent om een volgend doel te bereiken.

Bijkletsen is ook fijn

In een volle agenda is naast werk en studie vaak beperkt ruimte voor sport én sociaal leven. Door samen te trainen combineer je het. Vind je bijkletsen tijdens het sporten lastig? Sluit de training dan af met een gezonde lunch of een drankje.

LEES OOK:

BRON ARTIKEL: FITGIRLBRON BEELD: 123RF