Waarom is sporten gezond?

Van sporten val je (gecombineerd met een bewust eetpatroon) af. Laten we ook eens kijken naar de andere pluspunten van trainen. Waarom is sporten gezo

Waarom is sporten gezond?

Veel vrouwen sporten omdat ze slank willen worden. Dat regelmatig trainen talloze andere (wellicht belangrijkere) voordelen heeft, raakt op de achtergrond. Erg jammer, want door je te fixeren op gewicht, verlies je het plezier in sporten en loop je het risico gefrustreerd te raken en sneller af te haken. Vervolgens ben je van je doel dan ooit, wat vervolgens tot nieuwe frustraties leidt. Focus dus op je gezondheid en maak van afvallen een bijzaak. Fitgirl vertelt! 

Waarom is sporten gezond?

Van sporten zul je (gecombineerd met een bewust eetpatroon) afvallen. Laten we ook eens kijken naar de andere pluspunten van trainen. Waarom is sporten gezond? Het verbetert je uithoudingsvermogen en je wordt er gespierder van. Hierdoor voel je je lichamelijk fitter en sterker, maar dit werkt mentaal ook door. Je bent minder snel moe en je hebt meer energie. Bovendien maak je een hogere concentratie stofjes aan die goed zijn voor je humeur. ‘Exercise is the most underutilized antidepressant’, is geen populaire oneliner, maar een wetenschappelijk bewezen feit.

Doorzettingsvermogen, ontspanning en zelfvertrouwen

Actief sporten en gericht aan je doelen te werken, levert je meer doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen op. Daarnaast word je van trainen fysiek moe, zodat je beter kunt ontspannen en dieper slaapt, wat eveneens ten goede komt aan je energielevel. En je merkt het misschien niet bewust, maar sporten is ook goed voor je bloedcirculatie, lymfestelsel en hormoonbalans. Dat is niet alleen positief voor je algehele gezondheid, maar zorgt ook voor een mooiere huid en een frissere uitstraling.

Focus op gezond

Sport jij omdat je wilt afvallen? Prima, maar laat dat voortaan een fijne bijkomstigheid zijn en verleg de focus naar je gezondheid. Trainen biedt zoveel fysieke en mentale pro’s dat je jezelf tekort doet als je je sportresultaten laat bepalen door de weegschaal.

LEES OOK:

Bron artikel: FitgirlBron beeld: 123RF