Een glas rode wijn staat gelijk aan één uur sporten

Je kunt natuurlijk sporten voor een strak figuur, maar je kunt ook een fles rode wijn opentrekken! Een glas rode wijn staat gelijk aan een uur sporten

Een glas rode wijn staat gelijk aan één uur sporten

Je kunt natuurlijk sporten voor een strak figuur, maar je kunt ook gewoon een fles rode wijn open ploppen. Uit onderzoek blijkt dat een glas rode wijn gelijk staat aan een uurtje actief zijn in de sportschool. Dus die BBB-les van vanavond kunnen we inruilen voor een rood wijntje op het terras.

En laat dat nu nieuws zijn waar we blij héél van worden. Een glas rode wijn blijkt niet alleen heerlijk te zijn, het heeft ook hartstikke veel voordelen voor je gezondheid. Dat hebben we allemaal te danken aan het stofje resveratrol dat in de drank zit. Volgens onderzoekers van de universiteit van Alberta heeft resveratrol een soortgelijke werking op je lichaam als sporten.

En dat zit zo: resveratrol maakt je spieren sterker, zorgt voor betere hartfunctionalteit en verbetert je fysieke prestaties. Ook heeft het stofje een gunstige werking op je stofwisseling. En dat is nog niet alles: resveratrol helpt volgens de onderzoekers ook hartaandoeningen en kanker te voorkomen.

Maar voordat je nu te enthousiast aan de rode wijn gaat, moeten we erbij vermelden dat het onderzoek niet op mensen is getest. Maar op ratten. Volgens de onderzoekers is het effect op mensen echter hetzelfde. Let wel: het gaat om een glás rode wijn, niet om een hele fles. En daar proosten wij op!

Lees ook: meer goed nieuws voor liefhebbers van wijn

Bron: Beau Monde