Zo start je je dag vrolijk

Zo start je je dag vrolijk. Wij besloten de eerste dag van 2016 goed te beginnen. Vanaf nu start jij iedere dag vrolijk, wel of geen ochtendmens.

Zo start je je dag vrolijk

Zo start je je dag vrolijk. Gelukkig nieuwjaar liefste lezeressen! Wij besloten de eerste dag van 2016 goed te beginnen met onderstaande tips. Vanaf nu start jij iedere dag vrolijk, wel of geen ochtendmens.

1. Ga vroeger slapen. Volgens een studie van de Binghampton University ervaren mensen die tot laat opblijven meer overweldigende negatieve gedachten dan mensen die een regelmatig slaappatroon hebben.

2. Slaap naakt. Het zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en niet wakker wordt 's nachts.

3. Hou je gordijnen halfopen. Een beetje zonlicht houd je alert en zorgt ervoor dat dat winterdipje wegblijft.

4. Word wakker met muziek. Zorg dat er een vrolijk muziekje speelt als je wekker afgaat, zodat je wel mee móét zingen. Door te zingen komen er feelgood hormonen vrij.

5. Schrijf. Net nadat je wakker bent geworden, schrijf je drie tot vijf dingen op waarvoor je dankbaar bent op dit moment. Zo begin je de dag met een tevreden gevoel.

6. Negeer je telefoon het eerste uur. Geef jezelf eerst de tijd om rustig te ontbijten en wakker te worden.

7. Bekijk een grappige video. Als je dan toch niet van je telefoon kunt blijven, kies er dan voor om iets positief te kijken.

8. Neem jezelf voor om een goede dag te hebben. Je kan jezelf trainen om aan positieve dingen te denken 's ochtends. Probeer het eens!

9. Verf de muren van je slaapkamer in een vrolijke kleur. Kies voor geel of groen of kalmerend blauw.

10. Zet bloemen of planten neer in je slaapkamer. Volgens een studie ervaren patiënten die in een ziekenhuiskamer liggen waar bloemen of planten staan minder stress en angst dan patiënten zonder. Ze waren ook positiever tegen het personeel.

11. Lach. Zelfs als je er geen zin in hebt. Het doet namelijk stress verminderen.

12. Plan iets leuks. Ga lunchen met een vriendin of spreek met jezelf af dat je vanavond een Netflix marathon mag houden. Zo heb je iets om naar uit te kijken en kom je de dag beter door.

Bron: goodhousekeeping.com