Met deze 8 tips krijg je binnen 10 minuten meer energie

Met deze 8 tips krijg je snel meer energie. Hoe? Dat lees je hier!

Met deze 8 tips krijg je binnen 10 minuten meer energie

Soms heb je van die dagen dat het allemaal even niet meezit en je gewoon ontzettend futloos bent. Met deze 8 manieren heb je binnen no-time meer energie én heel belangrijk, ze zijn allemaal cafeïnevrij!

Doe een paar ademhalingsoefeningenJe lichaam draait op zuurstof en dus krijg je daar ook snel meer energie van. Adem een paar keer diep in door je buik en druk je navel in je rug iedere keer dat je uitademt. Hierdoor komt er meer zuurstof naar je hersenen en in je lichaam, wat zorgt voor een instant energy wave.

Luister naar up-tempo muziekUit onderzoek blijkt dat mensen hun bewegingen en expressies synchroniseren met muziek. Net zoals je graag sport met je favoriete liedjes is het ook goed om deze eens op te zetten als je futloos bent.

Beweeg!Beweging is altijd goed voor je. Doe een paar stretches, lunges of burpees. Onderzoekers zagen dat een mini work-out van 10 minuten je energielevel op peil houdt voor meer dan vier uur.

Loop een rondje omAdem wat frisse lucht in en loop een rondje om. Het maakt niet uit wat je precies doet, al is het op een bankje zitten, maar alleen al het feit dat je buiten bent maakt je energieker!

Drink een paar flinke glazen waterBen je echt zo moe of ben je misschien dorstig? Een van de grootste oorzaken van een futloos gevoel is uitdroging. Drink dus een paar flinke glazen water!

Bekijk een grappige videoDe Universiteit van Nebraska kwam erachter dat mensen die een grappig filmpje keken een veel hoger energielevel hadden dan de mensen die geen grappig filmpje keken. Dit komt omdat lachen je bloedlevel, hartslag en feel-good gehalte verhoogt. Even een kwartiertje op YouTube dus!

Zoek het licht opMensen hebben zon nodig, daar zijn we op gebouwd en licht vertelt je lichaam dat je wakker moet zijn. De Technische Universiteit van Eindhoven zag dat mensen energieker zijn als ze zijn blootgesteld aan fel licht. Wat je kunt doen? Even bij het raam gaan staan of als je een rondje om gaat even met je koppie in de zon zitten.

Dagdroom!Dagdroom over de leuke dingen in het leven of over de mensen van wie je houdt. Zeker weten dat als je aan je liefde denkt je meteen blij wordt! De Universiteit van Western Ontario in Canada bewees dit met een onderzoek: zij zagen dat als mensen aan hun partner denken hun energielevels meteen omhoog schieten.

Bron: Women's HealthBron: Sanoma Beeldbank