Dit zijn dé nieuwe sport trends

Trendgevoelig? Volgens deze sport trends is dit hoe je fit wordt in 2015. Personal trainer Elske Sorel vertelt!

Dit zijn dé nieuwe sport trends

Trendgevoelig? Volgens deze sport trends is dit hoe je fit wordt in 2015. Personal trainer Elske Sorel vertelt!

De fitness industrie is altijd bezig om iets nieuws en hips te bedenken om mensen in beweging te krijgen. Zoals bijvoorbeeld met groepslessen, ze bedenken vaak weer iets nieuws. Er is altijd wel een goeroe die bedenkt dat het nu Insanity trainingen moeten zijn of dat Zumba je in het zweet krijgt. Super leuk ook allemaal, want je kunt altijd iets nieuws proberen en zeker als je je snel verveelt en van afwisseling houdt. Dit zijn de sport trends voor dit jaar:

Aerial YogaEen manier van yoga waarbij een een halve meter boven de grond hangt in een soort doek. Er worden oefeningen gedaan die ook bij normale yoga terug komen, maar nu maak je ook nog eens gebruik van de zwaartekracht. Je kunt nu andere en uitdagendere posities aannemen en op je kop hangen! Heerlijk!

Acro YogaOok een variant op de normale yoga. Hierbij maak je altijd gebruik van een ander person en train je dus altijd in duo’s. Het is een mix van yoga, turnen en acrobatiek. De een ligt bijvoorbeeld op de grond en de ander maakt gebruik van die persoon om te balanseren op haar of zijn benen. Soort vliegtuigje spelen van vroeger!

SoulcycleHip en Happening in New York: spinning waarbij ook het bovenlichaam wordt getraind met gewichten en weerstand elastieken. De ruimte wordt donker gemaakt en kaarsen worden aangedaan, dit om dan weer de geest leeg te maken. Klinkt lekker knus, benieuwd of ons nuchtere landje hier aan mee gaat doen!

Gladiator WorkoutDan blijven we een beetje in de style van Cross Fit, Insanity en alles wat te maken heeft met high intensity, power en muscles. Een stoere power chick kan hier dus prima aan mee doen en haar hart ophalen! Het gaat om uithouding, maar zeker ook om kracht. De Gladiator Workout bestaat uit een circuit van verschillende oefeningen die je achter elkaar uitvoert, knallen dus!

CalisthenicsDeze manier van trainen heeft alles te maken met alleen maar je eigen lichaamsgewicht gebruiken. Je ziet het veel in LA langs het strand, waar al die te mooie gespierde mannen aan een klimrek hangen. Bij Calisthenics doe je veel pull-ups, muscle-ups, hang je bijvoorbeeld horizontaal aan een rek of hangen aan je armen en met je benen naast elkaar breng je ze naar boven en als ruitenwisser heen en weer, voor killer abs!

Dus we gaan eens zien wat hiervan overslaat naar ons land en weer hipper dan hip gaat zijn! Je kunt er altijd meer informatie over vinden op het internet, want Calisthenics kan in Nederland ook al gewoon, net zoals Gladiator Workouts.

Liefs Elske

www.jonetsu.nl

Beeld: Sanoma Beeldbank