Bo's gezonde red velvet cake

Dit is te goed! Gezonde red velvet cake!

Bo's gezonde red velvet cake

Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo’s healthy red velvet cake.

Soms moet jezelf (of je kids) een beetje voor de gek houden door wat groente door een snack te verwerken. En dat is eigenlijk heel makkelijk en lekker wanneer je de juiste groenten gebruikt. Wortel en biet smaken van zichzelf al een beetje zoetig en passen als ingrediënt prima in een dessert of tussendoortje.

En in welke cake kun je heel makkelijk groente in verstoppen? Juist. Een red velvet cake! Onwijs populair in Amerka en tegenwoordig gelukkig ook in ons kikkerland. Kenmerkend voor deze taart is de rood/witte kleurencombinatie. De Amerikanen maken hem met boter, suiker en karnemelk en ik maakte hem met honing, amandel/havermeel en banaan. En in plaats van rode kleurstof gebruik ik de intens rode kleur van bietjes.

Nodig voor de cake:- 100 gram havermeel (je kun ook zelf havermout vermalen tot havermeel in je blender)- 100 gram amandelmeel- 1 biet a 150 gram- 2 grote rijpe bananen- 3 eieren- 1.5 tl bakpoeder- 3 el honing- 3 dadels- Garnering: 4 el kwark en een paar aardbeien- Optioneel: een tl rauwe cacao

Materiaal:- Een bakblik- Een stuk bakpapier

Zo maak je het:-Verwarm je oven voor op 180 graden en leg het bakpapier in de vorm.

-Gebruik je havermout? Vermaal dit dan eerst tot meel in een blender.

-Blend de banaan, eieren en de (rauwe) biet tot een puree. Giet alles in een grote kom en mix de overige ingrediënten erdoorheen, behalve de dadels. Voeg een theelepel cacao toe voor een chocoladetintje!

-Halveer de dadels en schep het beslag in de bakvorm. Steek de dadels er naast elkaar rechtop in.

-Zet weg in de oven voor 50 minuten. Controleer de cake zo nu en dan en leg er een stukje folie overheen als de bovenkant van de cake te donker wordt.

-Is de cake klaar? Laat hem dan even afkoelen en haal hem voorzichtig uit het blik. Schep er pas wat kwark overheen wanneer je hem serveert!

www.beaufood.nl