Gevulde avocado met ei

Onze blogger Bo laat zien hoe je een gevulde avocado met ei maakt.

Gevulde avocado met ei

Onze nieuwe foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo’s avocado met eitje uit de oven.

Nooit gedacht dat twee simpele ingredienten elkaars smaken zó kunnen versterken. Ei en avocado, you guys are made for eachother. Het was het proberen waard want ik gok dat dit een van mijn nieuwe favoriete ontbijtjes of snack gaat worden.. Als ontbijt eet ik er twee en wanneer ik hem snack één. Je kunt hem ook meenemen in een bakje en oppeuzelen op werk, school of waar je dan ook bent. Dit hapje zit bomvol goede voeddingsstoffen, is lekker, gezond en zo klaar!

Dit heb je nodig voor twee stuks- 1 rijpe avocado- 2 kleine eieren- Snuf zout- Eventueel wat verse bieslook

Zo maak je hetVerwarm je oven voor op 200 graden.

Dit is een beetje tricky  want de grootte van de avocado en de eieren kunnen bij iedereen nog wel eens verschillen. Soms krijg ik een gigantische avocado te pakken waarin bijna twee eieren in passen en soms is de avocado zelf de grootte van een ei. Hoe dan ook, verwijder de pit en hol de vruchten een beetje uit. Tik een eitje kapot en laat voorzichtig in de holte glijden. Het is niet erg als je een beetje morst.

Zet de avocado’s op een ovenplaat in de oven en wacht 10 minuutjes tot het ei gaar is.

That’s it!  Bieslookje erop, snufje zout en genieten maar.

www.beaufood.nl