Ben je de boterham met pindakaas, smoothie of havermout zat? Probeer dan eens een chiapudding als ontbijt! Gemakkelijk om te maken, je hebt er niet veel voor nodig (chiazaad en melk/water) en het is oh zo healthy.
Je kunt de chiapudding op verschillende manieren maken. De makkelijkste manier is chiazaadjes met water, maar dan zit er niet zo veel smaak aan. Wij maakte hem met amandelmelk en geraspte kokos. Meng 125 ml amandelmelk (water, melk of rijstmelk werkt ook) met ongeveer 2-3 eetlepels chiazaad en voeg er wat geraspte kokos aan toe (wij gebruikten 1 eetlepel). Giet het mengsel in een glas en zet het een nacht in de koelkast. De volgende ochtend is het mengsel niet slap meer, maar een pudding geworden. Eet dit samen met wat fruit voor wat extra smaak, zoals met kiwi, bosbessen, frambozen of
Ook banaan werkt goed in een chiapudding. Het recept wordt dan iets anders: je prakt de banaan, voegt er 200 ml amandelmelk (of een ander soort melk) aan toe, een eetlepel geraspte kokos en chiazaad. Je kunt het ook in de blender doen, maar let er dan op dat je de chiazaden dan pas later toevoegt anders maak je deze kapot. Ook dit mengsel zet je een nacht in de koelkast.
Beeld: Sanoma