Een pasta als lunchgerecht, niets zo lekker als dat. Vooral deze vegan variant met pesto en spinazie. Lekker, maar bovenal makkelijk en snel om te maken.
Groenteslierten
Vervang de spaghetti door groenteslierten (courgette, wortel of bieten) om voor een volledig veganistische variant te gaan.
Ingrediënten (voor 2 personen)
Snuf zout
150g spaghetti
Pesto:
3 teentjes knoflook
2 rode uien
160g hennepzaad
Kleine handvol basilicumblaadjes
100g spinazie
Sap van 1 citroen
60ml olijfolie
Snuf rode chilivlokken
Topping:
Verse basilicum
Zongedroogde tomaatjes
Apparaten:
Keukenmachine
How to prepare
Breng water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Pel de knoflook en de uien. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot je een dikke saus hebt. Verdeel de pasta over twee borden en schep hier de pesto overheen. Maak af met verse basilicum en zongedroogde tomaatjes.
- iStock