Vegan pasta met spinaziepesto

Eetsmakelijk!

pasta

Een pasta als lunchgerecht, niets zo lekker als dat. Vooral deze vegan variant met pesto en spinazie. Lekker, maar bovenal makkelijk en snel om te maken. 

Groenteslierten

Vervang de spaghetti door groenteslierten (courgette, wortel of bieten) om voor een volledig veganistische variant te gaan.

Ingrediënten (voor 2 personen)

Snuf zout

150g spaghetti

Pesto:

3 teentjes knoflook

2 rode uien

160g hennepzaad

Kleine handvol basilicumblaadjes

100g spinazie

Sap van 1 citroen

60ml olijfolie

Snuf rode chilivlokken

Topping:

Verse basilicum

Zongedroogde tomaatjes

Apparaten:

Keukenmachine

How to prepare

Breng water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Pel de knoflook en de uien. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot je een dikke saus hebt. Verdeel de pasta over twee borden en schep hier de pesto overheen. Maak af met verse basilicum en zongedroogde tomaatjes.

Food
  • iStock