Dit is waarom je op je linkerzij zou moeten slapen

Wie had dat gedacht?

Slaap jij op je buik, rug of rechterzij? Hmm... Je kunt beter op je linkerzij slapen! Dat zou om verschillende redenen namelijk gezonder zijn:

Het kan snurken verminderen

Klaagt je partner dat je de hele nacht bomen hebt lopen zagen? Dan kun je je gesnurk mogelijk verminderen door op je linkerzij te gaan slapen. Met name wanneer je op je rug slaapt, snurk je naar verluidt namelijk harder. Dit komt omdat je tong, mond en keel volledig ontspannen wanneer je slaapt en wanneer je daarnaast ook nog eens op je rug ligt, resulteert dit al snel in gesnurk.

Het helpt bij brandend maagzuur

Heb jij voor het slapengaan nog veel gegeten? Dan kan het dat je in de nacht brandend maagzuur ervaart. Is dit voor jou het geval? Dan doe je er volgens deskundigen goed aan om op je linkerzijde de slapen, op deze manier verminder je het gevoel.

Het helpt je hart

Je kunt het harde werken van je hart in je slaap ietsjes verlichten door op je linkerzijde te slapen. Als je op deze zijde slaapt, is het voor je lichaam makkelijker om bloed door je lichaam te laten circuleren.

Zwangere vrouwen kunnen er hun voordeel mee doen

Zwangere vrouwen wordt nog weleens geadviseerd om op hun linkerzijde te slapen. De reden? Als je op je rechterzij slaapt, voert je baarmoeder meer druk uit op de lever (die zich aan de rechterkant van je lichaam bevindt).

Het helpt je lymfestelsel

Ook je lymfestelsel help je een handje door niet op je rechter, maar op je linkerzijde te slapen. Op deze manier kan je lichaam in een sneller tempo de vloeistoffen in je lichaam filteren. Slaap je op je rechterkant? Dan kan het dat je lymfestelsel langzamer werkt.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock