Happy Valentine’s Day: 5 tips voor meer zelfliefde

Het belangrijkste is om van jezelf te houden!

Lees ook

Het is de dag van de liefde: Valentijnsdag! En hoewel je vandaag best aan een ander mag laten zien hoeveel je van hem of haar houdt, blijft het nog altijd het belangrijkste om van jezelf te houden. Daarom delen wij 5 tips voor meer zelfliefde!

Tips

Complimenteer jij zonder moeite jouw vriendinnen, terwijl je jezelf alleen maar bekritiseert? Gun jezelf een flinke dosis zelfliefde met deze tips.

Zorg voor je lichaam
Als je je lichaam goed behandelt, ga je je ook beter voelen. Beweeg, eet gezond en doe dingen waar jíj blij van wordt.

Denk positief
Hoe jij je voelt is voor een groot deel bepaald door je gedachten. Als die alleen maar negatief zijn, is het niet gek dat je geen hoog eigenwaarde hebt. Behandel jezelf als je beste vriendin. Tegen haar zou je toch ook niet zo hard zijn?

Durf fouten te maken
Schuldgevoel en spijt zijn negatieve gedachten waar je niets mee kunt. Probeer je acties te accepteren en vergeef je zelf. Fouten maken is menselijk!

Blijf jezelf
Omring je zelf met mensen waar je een goed gevoel van krijgt. Blijf jezelf, de mensen die dat waarderen zullen blijven.

Neem tijd voor jezelf
Probeer toch minstens één keer in de week een uurtje (of meer) vrij te maken voor jezelf. Maak bijvoorbeeld een wandeling of ga lekker in bad. Je mag best eens ‘nee’ zeggen tegen plannen, omdat je er gewoon geen zin in hebt.

Tekst: Sterre Blokdijk | Beeld: Last Holiday

Laatste nieuws

Zie ook