Aha: zo heb jij nooit meer last van statisch haar

Zeg maar doei tegen statisch haar!

statisch haar

Hoewel we in Nederland kunnen gaan rekenen op wat betere temperaturen, kan het regenachtige weer zo af en toe toch nog een bezoekje brengen. En dat betekent vaak slecht nieuws voor je net gestylde coupe. Zo kunnen je prachtig gestylde lokken in een klap een statische bende worden wanneer het weer een regent. Gelukkig hebben wij daar een aantal oplossingen voor.

1. Drogerdoekjes

De eerste oplossing klinkt misschien ietwat raar. Drogerdoekjes kunnen namelijk wonderen verrichten. Ja, echt! Drogerdoekjes zorgen er in eerste instantie namelijk voor dat je kleding niet statisch uit de droger komt. Dus waarom zou je het ook niet kunnen gebruiken op statisch haar? Haal dus gewoon een drogerdoekje door je haar en je bent af van statisch haar. Handig!

2. Metaal

Oké, ook dit klinkt een beetje gek. Maar metaal kan ook goed helpen tegen statisch haar. Denk bijvoorbeeld aan een metalen kledinghanger. Metaal werkt als een soort geleider, wat het statische uit je haar haalt. Heb je dus geen drogerdoekjes in huis? Dan heb je vast wel een metalen kledinghanger in je kast hangen. Ook een borstel van metaal of hout kan helpen. Enne, ook wel iets logischer, toch?

3. Bevochtiger

Als laatste is het ook nog een optie om een bevochtiger te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat het vocht uit je huis trekt, waardoor de kans op statisch haar ook kleiner wordt.

Beauty en Fashion
  • Flair
  • Adobe Stock