Het effect van de zon op je seksleven

Wait, what?

Young lovers under the covers in the morning

De temperaturen zijn de afgelopen dagen heerlijk opgelopen en dat heeft grote gevolgen voor je libido. Zo blijkt uit onderzoek van Wet Products.

Sexy

Wat de zonnig weer en je libido met elkaar gemeen hebben? Nou, meer dan je denkt! Geloof het of niet, daar is onderzoek naar gedaan. Ruim tweederde van de deelnemers gaf aan dat ze meer geïnteresseerd zijn in seks als de temperatuur stijgt. Bijna driekwart gaf aan zich sexyer te voelen tijdens warmere dagen. Sexuoloog Jennifer R. Berman legt uit dat het verhoogde libido vooral veel te maken heeft met de hoeveelheid huid die zichtbaar is tijdens warme dagen. Zowel mannen als vrouwen worden hier sneller opgewonden van.

xxx

seksuologe Jess O’Reilly beaamt dat warmte en intimiteit elkaar aanvullen. "Onderzoeken tonen aan dat een verandering van temperatuur een invloed heeft op onze gevoelens van intimiteit en omgekeerd. En aangezien we seks met intimiteit associëren, kan je in de zomer meer verlangen naar seks", legt ze uit. "Onderzoek wijst uit dat je zelfs door een warm drankje vast te houden je meer sociaal verbonden voelt."

Endorfine

Berman legt ook uit dat de zon het gelukshormoon endorfine aanmaakt in onze hersenen. Je bent vrolijker, voelt je minder depressief en kunt daardoor beter ontspannen. Op warme dagen vindt er dan ook veel meer sociale interactie plaats, want zeg nou zelf: een terrasje hier, picknicken in het park en een barbecue daar, dat klinkt als muziek in de oren. Toch? En daarna duik je stuk sneller het bed in met je geliefde dan op een winterse dag!

Bron: Marie Claire, Goed Gevoel | Beeld: iStock