Fajah Lourens: 'Stop met trainen en gezond eten, dan vliegen de kilo’s eraf'

Haar ultieme tip om je doelen te behalen.

Ze heeft verschillende bedrijven, staat iedere ochtend vroeg in de gym en wil haar familie genoeg aandacht geven: Fajah Lourens heeft het maar druk. Ze weet daarom als geen ander dat het soms juist goed is om een stapje terug te doen als je je doelen wilt behalen. 

Stresshormoon

Fajah is een bezige bij. Ze barst van de energie en ideeën, maar dat is ook haar valkuil. Afgelopen jaar werd ze door de dokter gedwongen om meer rust en tijd voor zichzelf te nemen. "Ik had een torenhoge hoeveelheid cortisol in mijn bloed, wat ook wel het stresshormoon wordt genoemd. Ik moest daardoor even tien stappen terugdoen, wat niet easy was", vertelde ze in een eerder interview met Beau Monde.

Averechts effect

Fajah ging elke dag tot het gaatje en was moe en geïrriteerd. Wat juist een averechts effect had. "Je gaat dan juist vet opslaan. Als mensen ondanks een goed voeding- en sportschema niet afvallen, dan zeg ik altijd: stop even met alles. Stop met trainen, stop met gezond eten. Vaak vliegen de kilo’s er dan ineens wel af", vertelt ze.

Dat heeft ze zelf ook gedaan door meer tijd te nemen voor zichzelf, al was het wel op doktersadvies. "Ik stond altijd om kwart voor 7 in de gym. Daar ben ik mee gestopt. In plaats van op te staan met de wekker ga ik nu uit bed als ik wakker word. Ik ben wat liever geworden voor mezelf."

Te gemotiveerd

Fajah beseft zich dat ze nog succesvoller zou zijn als ze niet alles in één keer wil doen, maar zich focust op haar hoofddoelen. "Mijn valkuil is dat ik doorga totdat ik omval. Ik heb zo veel discipline, dat is niet normaal", vertelt ze. "Ik vind alles leuk en bedenk elke dag een nieuw bedrijf. Ik ben eigenlijk veel te gemotiveerd."

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress