TikTokkers delen hack om extra bagage in vliegtuig mee te smokkelen

Ge-ni-aal!

Young Woman Packing Luggage

Vaycay time! Maar daar hoort het leed dat je koffer inpakken heet ook bij. Het is ieder jaar weer hetzelfde gedoe: je hebt teveel spullen en te weinig ruimte. Lang leve TikTok, want daarop is een geniale hack gedeeld waardoor jij extra kilo's mee kunt smokkelen.

Koffers pakken

Je vakantie begint standaard met een hoop geprop in je favoriete koffer. Inpakken, op je koffer zitten, toch maar weer uitpakken, opnieuw opvouwen, je paklijst opnieuw bekijken en kledingstukken wegstrepen… We hebben het er maar druk mee. Maar zoals met zoveel dagelijkse probleempjes, heeft iemand op TikTok een handige oplossing bedacht. En het enige wat je ervoor nodig hebt, is een goedkoop nekkussen.

Extra bergruimte

In een korte video legt TikTokker Anayotothe uit hoe je deze life hack aanpakt. Het is eigenlijk heel simpel: zoek bij je plaatselijke discounter een goedkoop nekkussen uit met een rits. Rits ‘m open, haal de vulling eruit, en voilà: je hebt in één klap een extra opbergplek voor je bagage. Vul je nekkussen bijvoorbeeld met shirtjes, een handdoek, ondergoed, of andere zachte materialen.

@anayotothe My flight is in 3 hours let's see how this goes! #travelhacks #budgettravel #travelpillow #blackgirltravel #blacktravelfeed ♬ original sound - Ayo!

Tip: let op dat je geen nekkussen kiest zonder opening, anders moet je natuurlijk aan de slag met naald en draad. En kies je een nekkussen dat vol zit met kleine kunststof bolletjes? Houd dan de stofzuiger paraat bij het openen. Dikke kans dat anders je huis straks vol ligt met de statische dingen!

Comfortabel

Natuurlijk zijn er genoeg life hacks voor extra bagage in het vliegtuig, zoals extra veel laagjes aantrekken of een tas rond je middel binden alsof je zwanger bent. Maar goed: heel comfortabel is het niet om zwetend in het vliegtuig te zitten. Een nekkussen mee op een lange vlucht is sowieso geen overbodige luxe, en zo haal je er dus nog wat extra bagageruimte uit ook. Goede reis!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock