Dit is waarom sommige mensen een hekel hebben aan stukjes in hun eten

Het ligt niet aan jou!

Lees ook

Krijg jij rillingen als er stukjes in je eten zitten? Pulk je tot ongenoegen van anderen altijd de stukjes eruit? No worries, het ligt niet aan jou.

Structuur

Het klinkt je vast bekend in de oren als mensen tegen je zeggen: “Zit je niet zo aan te stellen en eet gewoon je bord leeg.” Makkelijker gezegd dan gedaan. In het vervolg valt dit gemakkelijk te onderbouwen want er is nu een wetenschappelijk verklaring voor dat sommige mensen een hekel hebben aan stukjes in het eten. Het is namelijk gebleken dat de structuur van voedsel minstens zo belangrijk is voor mensen als de smaak ervan.

Overlevingsmechanisme

Deze wetenschappelijke verklaring is afkomstig vanuit een onderzoek van het Amerikaanse Duke Medical Center. Er wordt gezegd door de onderzoekers dat het waarschijnlijk te maken heeft met ons overlevingsmechanisme. Dit overlevingsmechanisme zouden we hebben overgehouden aan de evolutie. Wanneer bepaald voedsel niet voldoet aan onze verwachtingen, dit kan de smaak maar ook de structuur van het eten zijn, dan gaan bij sommigen automatisch de alarmbellen rinkelen en vermijden we dit voedsel het liefst. Het ligt dus niet aan jou!

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook