Aha! Dus dit is waarom je velletjes in je mond krijgt na het tandenpoetsen

Bah!

Brushing is the first and last thing I do

Van die witte sliertjes in je mond na het tandenpoetsen, grote kans dat je het ook wel eens hebt (gehad). Bah! Wat is het? En nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat het niet meer gebeurt?

Sliertjes

Grote kans dat ook jij hier wel eens last van hebt gehad: je poetst 's avonds je tanden en 's ochtends heb je allemaal witte sliertjes in je mond. Net alsof je vel loslaat, want je kunt ze zo (zonder pijn) uit je mond trekken. Wij wilden meer weten over dit vreemde fenomeen en belden met het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP).

De oorzaak

Het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP) laat weten: in de tandpasta-soorten die jij gebruikt, zit mogelijk teveel fluoride. Veel mensen hebben hier een allergie voor, wat ervoor zorgt dat het weefsel in je mond gaat oplossen en vervolgens loslaat. Niet iedereen heeft hier dus last van, het ligt er puur aan hoe gevoelig jouw mond is. Het kan geen kwaad, maar is wel vervelend. Heb je een sollicitatiegesprek, hangt er opeens een sliertje uit je mond. Dat is natuurlijk het laatste wat je wil.

De oplossing

Heb jij hier wel eens last van? Gelukkig komt TIP ook met een oplossing. Hun advies is om tandpasta te gebruiken met minder (het liefst zonder) fluoride. Tja, er bestaan dus toch niet voor niets zoveel verschillende soorten tandpasta!

Bron: Grazia | Beeld: iStock