Miljuschka Witzenhausen onthult afvalgeheim: ‘Ik wilde dit eigenlijk voor mezelf houden’

"Nu ik dat regelmatig doe, verandert mijn lichaam."

Lees ook

Miljuschka Witzenhausen is wat kilo’s kwijt en dat is haar volgers opgevallen. Eigenlijk was ze niet van plan om erover te praten, maar omdat ze de vraag zo vaak kreeg… Heeft ze toch haar geheim onthuld.

Rust

De presentatrice deed een vragenrondje op Instagram en de meest gestelde vraag was toch wel hoe ze is afgevallen. “Heel veel vragen hierover. Ik wil dit eigenlijk voor mijzelf houden, maar ik krijg zoveel hartverscheurende dm’s binnen van mensen die willen afvallen…” begint ze. “Ik sport voor rust in mijn hoofd. Het is een fijne manier om de donkere wolken te verdrijven. Het is gewoon biologie die je aanmaakt. Nu ik dat regelmatig doe, verandert mijn lichaam. Het is voor mij een plek waar ik mijn rust vind.”

Ideaalbeeld

De reden dat Miljuschka het liever voor zichzelf wilde houden? “Ik wil niemand aansporen om af te vallen. Ik vind dat je geluk uit jezelf haalt en niet uit de weegschaal. Dat ieder lichaam mooi is.” En dat is niet zonder reden. De food goeroe weet hoe het is om je constant zorgen te maken om je gewicht. “Ik ben zelf dertigduizend keer op dieet geweest vroeger en heb ook heel lang met een soort ideaalbeeld in mijn hoofd gezeten. Inmiddels heb ik voor mezelf bepaald waar ik me lekker bij voel en zie ik ook dat dat ouderwetse ideaalbeeld niet de schoonheid bepaalt van een ieder”, vertelde ze eerder.

Op een rijtje

Dat betekent volgens haar echter niet dat als je blij en tevreden bent met jezelf, je nooit meer mag afvallen. “Als dat iets is wat jou in de weg zit, met bijvoorbeeld bewegen en hoe je naar jezelf in de spiegel kijkt, dan moet dat kunnen, vind ik. Ik ga af en toe ook naar tien kilo zwaarder, maar ik voel me het lekkerst bij 75 à 80 kilo. Ja, dan zorg ik toch dat ik dat weer een beetje op een rijtje krijg.”

Bron: RTL, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook