Op deze 3 lichaamsdelen krijg je het snelst rimpels

Verzorg ze daarom extra goed.

Beautiful middle aged woman with clean wrinkled skin

Zodra je ouder wordt, zullen sommige lichaamsdelen sneller ouderdomsverschijnselen krijgen dan anderen. Dit kan komen omdat deze plekken wat kwetsbaarder zijn, of simpelweg omdat je nooit hebt geleerd om deze lichaamsdelen extra te verzorgen. We noemen de drie meest kwetsbare plekken voor rimpels voor je op. 

Handen

Je handen kun je bijna niet verstoppen, en worden daardoor het snelst blootgesteld aan zonnestraling, maar bijvoorbeeld ook aan schoonmaakmiddelen. Omdat je je handen nog wel eens kunt vergeten in te smeren met verzorgende crème of zonnebrandcrème, is de dunne huid van je handen extra gevoelig voor rimpels. Wil je dit voorkomen? Zorg dan altijd dat je je handen meeneemt in je verzorgingsritueel, smeer ze in met zonnebrandcrème en draag handschoenen bij het schoonmaken.

Gezicht

Je gezicht is één van de eerste plekken waar rimpeltjes en fijne lijntjes kunnen ontstaan. Je gezicht heeft het meeste te verduren met make-up, zonnestralen en vuil in de lucht. Als je je gezicht niet op dagelijkse basis insmeert met een uv-filter - ja, ook in de winter! - dan heb je kans dat je sneller rimpels krijgt. Wat je hieraan kunt doen? Nooit de deur uit gaan als je nog geen zonnebrandcrème op je gezicht hebt gesmeerd!

Nek en borst

Wat veel mensen niet weten, is dat je nek en je borst bijna dezelfde verzorging nodig hebben als je gezicht. Het is een kwetsbare huid en wordt óók veel aan de zonnestraling blootgesteld. Trek je gezichtsverzorging daarom altijd nog een beetje door tot je nek en je borst, zodat deze ook goede verzorging krijgen.

Bron: Mydomaine | Beeld: iStock