Scarlett Johansson over acne op volwassen leeftijd: 'Het beïnvloedt echt hoe je je voelt'

Na alles te hebben geprobeerd, is de actrice haar eigen huidverzorgingslijn gestart.

Scarlett Johansson weet uit eigen ervaring dat het krijgen van acne op een volwassen leeftijd heel erg vervelend is. De Black Widow-ster kreeg te maken met puistjes en alle onzekerheden die daarbij horen, toen ze haar opwachting begon te maken in Hollywood. Naar eigen zeggen is het een 'strijd die ze zich nog steeds goed kan herinneren'. 

Acne

In gesprek met People vertelt de actrice: "Ik kijk nog steeds terug naar foto's van mezelf op de rode loper in mijn twintiger jaren, en denk: ik herinner me die puist." Volgens de actrice was het 'verschrikkelijk'. "Ik bedekte mijn acne al vóórdat ik in de make-up stoel ging zitten, zodat ik me niet zo bloot voelde. Het beïnvloedt echt hoe je je voelt over jezelf en je wilt het gewoon wegpoetsen."

Openhartig

Scarlett vertelt openhartig dat ze elk soort acnepeeling en masker heeft geprobeerd, maar dat dit uiteindelijk alleen maar averechts heeft uitgepakt. "Uiteindelijk besloot ik dat mijn huid een beperkte routine nodig had, met eenvoudige producten."

Omdat de actrice de perfecte producten voor haar huid nog niet had gevonden, ging ze zelf aan de slag met het creëren van het soort producten waar haar huid naar verlangt. Hieruit ontstond The Outset, een lijn gecreëerd door Scarlett Johansson en beautyveteraan Kate Foster. Het assortiment van deze lijn bestaat uit een kleine selectie van 'bewuste' en 'schone' producten, die samen zijn gesteld zonder agressieve werkstoffen.

Zelfverzekerd

"Ik heb vertrouwen in onze producten, ze zijn betrouwbaar", laat Scarlett weten. "De transparantie van wat er in de lijn zit en wat het doet, maakt het anders. We noemen het: 'het witte t-shirt van de huidverzorging', omdat het goed combineert met andere producten." Hoewel de actrice zich er goed bewust van is dat zij niet de eerste celebrity is die een eigen huidverzorgingslijn lanceert, is ze toch zelfverzekerd over haar producten. "Mijn lijn draait om een minimalistische aanpak, en dat is juist wat het verschil maakt."

Bron: Shape | Beeld: Brunopress