Holy moly: vrouw krijgt enorme allergische reactie na lipfillers

Auw!

Professional cosmetologist injecting a dermal filler into the patient lips

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om je lippen voller te laten lijken. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij de cosmetisch arts voor lipfillers. Maar of dat nu altijd de verstandigste keuze is? Deze Amerikaanse vrouw kan erover meepraten.

Allergische reactie

Een Amerikaanse vrouw kreeg na haar bezoekje aan de plastisch chirurg een allergische reactie, waardoor haar lippen drie keer zo dik werden. De 24-jarige Basia Query uit Las Vegas kreeg na lipfillers van $350 dollar een zogeheten anafylactische shock. Bij de methode zouden geen naalden aan te pas zijn gekomen, maar een hyaluronpen die gebruik maakt van lucht onder hoge druk om dit onder de huid te krijgen.

Zwelling

Deze behandeling pakte geheel anders uit voor Basia dan ze had gedacht. Ze kreeg namelijk een allergische reactie op de behandeling, waardoor haar lippen zó erg opzwelden dat ze bijna niet kon eten, drinken of kon praten. Zo'n anafylactische shock treedt op wanneer het immuunsysteem het lichaam overspoelt met chemische stoffen die een daling van de bloeddruk kunnen veroorzaken. Hierdoor kunnen de luchtwegen kunnen vernauwen en sluiten. Dit veroorzaakte de grote zwelling. Oh no...

@basiaquery 0/10 do not recommend #fyp #lips #hylauronpen ♬ Oh no, oh no, oh no, no no - Hip Hop

Gelukkig was Basia op tijd in het ziekenhuis, waar artsen haar konden helpen. Na 24 uur was de zwelling verdwenen op haar lippen, al voelden ze nog altijd 'gekneusd' aan voor de vrouw. Basia heeft één ding geleerd na deze ingreep: nooit meer fillers voor haar! Heavy!

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock, TikTok

Lifestyle
  • Side view of a woman undergoing the lip augmentation procedure done in a beauty salon