5 Tekenen dat je in een gezonde relatie zit

Iedere relatie is anders, maar toch zijn er zijn een paar ongeschreven regels.

The ocean brings everyone closer together

Hoe een gezonde relatie eruit ziet, is voor elk koppel anders. Maar toch zijn er zijn een paar ongeschreven regels die laten zien dat je een gezonde relatie hebt.

1. Me, myself and I

Hoe verliefd en leuk jullie elkaar ook vinden, jullie vinden het ook belangrijk om je eigen ding te blijven doen. Zo kunnen je eigen individuele interesses tot bloei komen. Enne, laten we eerlijk zijn. Hoe fijn een partner ook kan zijn, jezelf even terugtrekken en die ene slechte film kijken is op z'n tijd ook best fijn.

2. Je durft "het spijt me" te zeggen

Dat je een goede relatie hebt, betekent niet dat je nooit iets verkeerds zult doen. 'Gezonde' koppels zijn bereid om de verantwoordelijkheid op zich te nemen en bieden een oprechte verontschuldiging aan.

3. Jullie vertrouwen elkaar

Als het écht goed zit tussen jullie, dan vertrouwen jullie elkaar blind. Je voelt je dus niet gedwongen om rond te snuffelen, want jullie zijn open en transparant naar elkaar toe. Dit kan soms nog wel een opgave zijn. Vooral als exen je redenen hebben gegeven om automatisch partners te wantrouwen.

4. Jullie halen het beste in elkaar naar boven

Wanneer je partner in de buurt is ben je geestiger, vrolijker en vrijgeviger. Want: dat is wat inspiratie én liefde met je doet. Jullie moedigen elkaar aan om risico's te nemen en jullie kunnen op elkaar bouwen als je met een tegenslag te maken hebt.

5. Jullie waarderen elkaar

Je neemt de kleine dingen niet voor lief. Ook al gaat het om het vuilnis buiten zetten of de vaatwasser legen, je bent dankbaar voor wat diegene voor je doet en andersom ook.

Beeld: iStock