Dit zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid

Dit wil je even lezen...

Photo of a woman sleeping

Bij wie ging de wekker nog meer te vroeg af vanochtend? Lekker onder je warme dekentje… Maar op welke manier ga jij eigenlijk in je bed liggen? Op je buik, of toch liever op je zij? Je slaaphouding schijnt veel over je persoonlijkheid te onthullen.

Buikslapers

Mensen die vaak op hun buik slapen, blijken erg op zichzelf te zijn. Ze houden van privacy en kunnen soms zelfs wat gesloten zijn. Deze houding geeft aan dat jij jezelf beschermt en dat je erg stoïcijns bent.

Rugslapers

Wanneer jij op je rug slaapt, betekent het dat je erg zeker bent van je zaak en je een open persoon bent. Ook kan deze houding op voorzichtigheid duiden, want mensen die op hun rug slapen kunnen sneller ‘in actie’ komen wanneer er gevaar dreigt.

In de foetushouding

Lekker als een baby in je bed liggen? Het kan erop duiden dat je bescherming nodig hebt en onzeker bent. Door deze houding geef jij jezelf een beetje bescherming.

Op je zij

Voor deze houding heb je balans nodig. Het zit tussen de foetushouding, de rugslapers en de buikslapers in. Het geeft niet alleen een balans qua slaaphouding, maar ook je leven heb je in balans bij deze slaaphouding. De opzij-slapers zouden zich ook erg prettig voelen en deze houding is de beste slaaphouding voor je ademhaling.

Een mengelmoes

Val je in slaap op je buik, maar word je wakker op je zij? Dit betekent dat je een mengelmoes-slaper bent en dat is niet per se een goed teken… Dit geeft aan dat je onrustig slaapt en er veel dingen door je hoofd gaan. Hierdoor slaap je minder goed.

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock