Ho ho ho! Het ultieme kerstdiner verzorg je met BACARDÍ's Table of Ocho

'Soulfood op een sophisticated manier', aldus chef-kok London Loy.

De stress van op tijd bij een geschikt restaurant reserveren, in de kou de deur uit moeten in je kerstjurkje en dan in een stil huis weer thuiskomen... Daar zit niet iedereen op te wachten met Kerst. Sterker nog: uit onderzoek is gebleken dat de meeste Nederlanders de feestdagen het liefst thuis met hun geliefden doorbrengen. En dus begint de zoektocht naar de allerlekkerste gerechten die passen bij een chique thuisdiner. BACARDÍ helpt je op weg.

The Table of Ocho

Hoe maak jij er thuis nou zo'n feestje van dat zelfs de grootste party-pooper tot het einde blijft? Die vraag stelden chef-kok London Loy en BACARDÍ zichzelf. Gezamenlijk lanceerden ze The Table of Ocho, een inspiratieplatform die volledig in het teken staat van een thuisdiner om nooit te vergeten.

Inspiratie

We snappen dat een kerstdiner organiseren voor familie en vrienden best wat stress met zich mee kan brengen. En dat is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten tijdens de feestdagen. Maar met het geweldige inspiratieplatform The Table of Ocho hoef jij je daar helemaal geen zorgen meer over te maken!

Het platform is geïnspireerd op de historie van de Bacardí familie. Zo nodigden zij vroeger goede vrienden, buren en de bredere lokale gemeenschap uit voor een extravagant diner onder het genot van BACARDÍ Ocho. Deze speciale rum werd tot eind vorige eeuw door niemand anders dan de familie gedronken en is geïnspireerd op het iconische familierecept uit 1862, wat staat voor 'The Family Reserve'. Dé cocktail om als rode draad aan te houden tijdens je kerstdiner dus!

Kleurrijke recepten en verrassende cocktails

Chef-kok London Loy heeft door middel van zijn liefde voor de Caribische keuken én rum allerlei verrassende en kleurrijke recepten samengesteld rondom de BACARDÍ Ocho, waar jij jouw gasten mee kunt verrassen. "Lekker koken is mijn passie, maar tijdens de feestdagen ga ik echt all out voor mijn vrienden en familie", laat hij weten. "Ik schotel geen traditionele gerechten voor, maar altijd een verrassend en kleurrijk menu. De gerechten voor Table of Ocho zijn geïnspireerd op BACARDÍ Ocho en de Caribische keuken en zijn perfect te combineren met de cocktails." Weg met de traditionele kalkoen, rollade en varkenshaas, dit jaar verwelkom we de limoen eksi koekoe, kousenband met gele banaan en limoenkaviaar!

Natuurlijk ga je er meteen vanuit dat een wijntje bij het feestmaal het meest toepasselijk is, maar dat is in dit geval niet zo. Bij een diner met Caribisch tintje, horen cocktails. Bartending expert Joy Obergh was hier verantwoordelijk voor en creëerde acht heerlijke cocktails die perfect passen bij de gerechten. Natuurlijk met BACARDÍ Ocho als hoofdingrediënt. Je zult versteld staan hoeveel kanten je ermee op kunt! Hieronder krijg je een sneak peek van wat je op tafel zult zetten.

Styling en muziek

Geen perfect dinner zonder bijpassende aankleding en muziek. Ook daar heeft The Table of Ocho aan gedacht. Naast de recepten voor alle gerechten en cocktails vind je ook tips om de tafel op een originele manier te stylen met een Caribische tintje. Daarmee bedoelen we: geen standaard versiering, maar kleuren, printjes en vooral veel mixen & matchen. Geen tijd meer om muziek te regelen? Je hoeft alleen de BACARDÍ Table of Ocho playlist op te zetten en je bent de hele avond voorzien van swingende deuntjes. Voor de liefhebbers is er zelfs fashion advies te vinden, zodat jij als host van het diner ook op modegebied de show steelt.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Neem dan snel een kijkje op de The Table of Ocho website.

Win een tafel voor 8 personen

Zelf in de keuken aan de slag gaan is leuk, maar het is ook geweldig als het menu joú voorgeschoteld wordt. Goed nieuws: je maakt kans op een tafel voor acht personen tijdens de BACARDÍ Table of Oche party op 14 december 2022, zodat jij en je beste vrienden verrast kunnen worden met de legendarische BACARDÍ rum cocktails en Caribische gerechten. Het feestelijke diner vindt plaats in een intieme setting op een geheime locatie in Amsterdam en aanmelden kan tot 8 december via deze link. Winnaars krijgen 9 december bericht. Good luck!

Bron & beeld: BACARDÍ