TikTok-kaars die gemaakt is van boter gaat viral

Lekker en gezellig tijdens het kerstdiner!

Friends enjoying a Christmas dinner together

Nog op zoek naar wat aankleding voor bij je kerstdiner? Op TikTok gaat nu een wel heel bijzondere kaars viral, en dat is niet alleen door de gezelligheid ervan. Nee, de kaars is namelijk gemaakt van boter en dus eetbaar!

Kaars van boter

Op TikTok gaan regelmatig handige gadgets of lifehacks viraal. Van een nieuwe soort work out tot een lekker gerecht: we zijn er dol op om dingen van TikTok te proberen. Ook nu hebben we weer iets op het oog door TikTok, want er gaat namelijk een wel heel opvallend item viraal. We hebben het namelijk over de veelbesproken boter-kaars.

Deze kaars is – zoals je misschien al dacht – gemaakt van boter. Wanneer je 'm aansteekt dan smelt de kaars langzaam net zoals een normale kaars. Het leuke hiervan? Je kunt 'm dus eten. Dat betekent dus dat je de kaars perfect kunt gebruiken om bijvoorbeeld broodjes in de dippen tijdens het kerstdiner.

@spoonuniversity TikTok can’t stop talking about @Eat Intelligently ♬ original sound - Spoon University

Zelf maken

Wil jij nou ook zo'n gezellige en lekkere kaars op tafel zetten aankomende feestdagen? Je hoeft er niet voor naar de winkel, want je kunt 'm prima zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is boter, een lont en twee kopjes. Het lekkerste is om om een gezouten boter te gebruiken, want zo kun je 'm lekker als dip gebruiken. Gebruik daarnaast een plastic beker, want hier krijg je de boter makkelijker uit.

Leg de boter in een kommetje in de magnetron of smelt het in een pannetje op het fornuis. Plaatst de lont in de beker. Giet hier de gesmolten boter uit het kommetje of de pan overheen. Let erop dat een vierde deel van de lont uitsteekt, zodat je de lont nog kunt aansteken. Zet de beter een nachtje in de koelkast. Als het goed is, is de kaars de volgende dag ready!

Bron: Girlscene | Beeld: TikTok, iStock

Food
  • Red wine glasses at the decorated dinner table