Populaire materialen in de eethoek

Nog inspiratie nodig? We've got you.

De eethoek is bij de meeste mensen het centrale punt in huis. Je eet er niet alleen, maar brengt er ook tijd door met vrienden en familie en misschien werk je wel af en toe aan de eettafel. Hoe fijn is het dan als de eethoek helemaal naar je zin is? Wij zetten voor jou de meest populaire materialen in de eethoek op een rijtje. Zo kun je inspiratie opdoen voor jouw eetruimte en maak je het helemaal naar je zin.

Keramiek

Houd jij van een chique look in je eethoek? Ga dan voor een eettafel met een blad gemaakt van keramiek. Dit materiaal heeft vaak een marmerlook en biedt veel voordelen die marmer niet heeft. Zo kan keramiek goed tegen hitte en is het bestand tegen krassen: het is dus erg goed te onderhouden. Een keramische eettafel kenmerkt zich door een stijlvol dun blad. Dit geeft een luchtige look in je eethoek en oogt ruimtelijk. Geef de keramieken tafel een plek midden in je eetruimte of plaats ‘m met één kant tegen de muur als je eethoek niet zo groot is.

Natuurlijk hout

Een trend die eigenlijk nooit is weggegaan, zijn houten eettafels. Dit materiaal heeft een prachtige natuurlijke uitstraling en geeft een gezellige sfeer in je eethoek. Als je op zoek gaat naar houten eettafels dan zie je al snel de mooiste tafels gemaakt van hout. Zowel tafels met houten bladen of exemplaren geheel gemaakt van hout. Een eettafel met houten blad wordt vaak gecombineerd met een metalen onderstel, voor een stoere twist. Een tafel helemaal van hout heeft juist een wat klassiekere uitstraling. Voor elke eethoek is er dus wel een houten eettafel te vinden. 

Stijlvolle stof

Natuurlijk is je eethoek niet compleet zonder fijne, comfy eetkamerstoelen. In de collectie van Kave Home vind je prachtige stoelen van nog mooiere materialen. Wat dacht je van een chenille stoel? Deze stof is op een speciale manier geweven, waardoor er een plooi zichtbaar wordt. Daarnaast is dit materiaal erg zacht en geeft het jouw ruimte een chic tintje. Bouclé is een ander soort stof die erg populair is. Dit materiaal bestaat uit kleine lusjes en heeft een trendy look. Chenille en bouclé zittingen zien we veelal boven een metalen onderstel, maar vaak zien we ook de combi met houten poten. Een stoel met houten onderstel staat niet alleen mooi aan je keramische eettafel, ook aan een houten tafel is het de perfecte keuze. Doordat het hout terugkomt in verschillende elementen in je eethoek creëer je rust en eenheid.

Maak het plaatje vervolgens helemaal af met mooie accessoires in je eetruimte. Een of meerdere keramieken vazen met droogbloemen erin staan prachtig in de eethoek. Zet de vazen op de tafel of ga voor grote exemplaren die je een plek op de grond geeft voor een stijlvol statement. Alles om van je eethoek de mooiste plek in huis te maken.