9x De beste steden om oud & nieuw te vieren

Dit wil je niet missen.

New Year fireworks display in Dubai

Veel steden halen alles uit de kast met oud & nieuw. Een leuke gelegenheid om het een keer elders te vieren. Dus mocht je nog last minute het land uit willen... Happy in Shape zet de negen steden op een rij waar jij het nieuwe jaar in wil luiden. 

Let's go!

Voor je het weet sta je, met een glas champagne in je ene hand en een oliebol in je andere, op je balkon te kijken naar het vuurwerk dat de lucht inschiet. Wil je een keer wat anders? Vier oud en nieuw in één van deze negen steden.

1. New York

Times Square staat bekend als dé ultieme plek om oudejaarsavond door te brengen. Naast de beroemde bal die in de laatste seconden naar beneden zakt, de confetti en één miljoen mensen die zich verzamelen, wordt er op de omliggende gebouwen vuurwerk afgestoken. Een oud en nieuw om nooit te vergeten.

2. Hongkong

Wanneer de klok twaalf uur slaat in de Chinese stad, begint een vuurwerkshow en muziek die zorgen voor een unieke sfeer. Victoria Harbour is de beste plek om naartoe te gaan. Ook restaurants in één van de hoge gebouwen zijn een goede optie.

3. Moskou

Dikke truien en je warmste jas mag je absoluut niet vergeten wanneer je op het Rode Plein in Moskou aan het aftellen bent. De Basiliuskathedraal met op de achtergrond vuurwerk is een spectaculair decor om het nieuwe jaar in te luiden.

4. Londen

In de Britse hoofdstad is het verboden om zelf vuurwerk af te steken tijdens oudejaarsavond. Wat maakt Londen dan zo speciaal? Aftellen naar twaalf uur bij de Big Ben, om vervolgens een prachtige vuurwerkshow te zien bij de Theems.

5. Madeira

Veel toeristen kiezen ervoor om de hele kerstvakantie te verblijven op het Portugese eiland Madeira vanwege de aangename temperaturen en unieke sfeer. Tevens is het ook een populaire plek om oud en nieuw te vieren. Want vanuit de haven van Funchal heb je een prachtig uitzicht op de vuurwerkshow.

6. Rio de Janeiro

Eén van de grootste feesten ter wereld vindt ieder jaar plaats op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Ongeveer twee miljoen mensen kleden zich in het wit en dansen samen de samba. Concerten, champagne en de perfecte temperaturen; daar wil je gewoon een keer bij zijn geweest.

7. Reykjavik

In de IJslandse hoofdstad organiseren ze zelf vuurwerkshows. Ook zijn er door de hele stad kampvuren te vinden, want volgens de traditie verbrand je op de laatste dag van het jaar spullen die je niet meer nodig hebt.

8. Sydney

Het Sydney Opera en de Sydney Harbour zijn plekken waar je moet zijn op oudejaarsavond. Ruim een miljoen mensen komen samen om het indrukwekkende vuurwerk te bekijken.

9. Dubai

Voor iedereen die het niet koud wil hebben én wil genieten van de meest spectaculaire vuurwerkshows met oud en nieuw, is Dubai de perfecte locatie. In 2015 behaalde de stad zelfs een plek in de Guinness World Records, er ging toen namelijk binnen tien minuten maar liefst anderhalve ton vuurwerk de lucht in.

Bron: Linda | Beeld: iStock