Dit gebeurt er met je lichaam als je te veel gemberthee drinkt

Ben jij een gemberthee addict?

Cup of ginger tea on wooden background and woman hand

Gember, lekker in de thee of door de wok. Een heerlijke smaakmaker! Maar, sla niet door met je liefde voor de wortel, want teveel is ook niet goed en kan vervelende bijwerkingen hebben.

Wat is dan te veel?

Erg snel krijg je niet te veel binnen van gember, maar het kan wel. Per dag is het beter om niet meer dan 4 gram binnen te krijgen. Ja, dat klinkt als een wel heel kleine hoeveelheid, maar het valt mee. Drink je drie á vier koppen thee per dag? Dan zit je nog onder die 4 gram, maar meer dan dat moet je er niet van drinken. Ook als je gember in je eten doet, krijg je er niet snel te veel van binnen. Je hebt immers maar een klein stukje gember nodig om smaak toe te voegen aan je gerecht. Drink je elke dag meer dan 4 koppen gemberthee én doe je het ook nog eens in je eten? Dan is het goed om wellicht ietsjes te minderen, het kan anders de volgende bijwerkingen hebben.

Maag- en darmklachten

Ben je misselijk? Dan zou het zo maar kunnen dat iemand heeft geopperd dat je een kopje gemberthee moet drinken. Het klopt inderdaad dat gemberthee de misselijkheid kan verminderen, maar je kunt er ook juist maag- en darmklachten door ervaren. Het National Center for Complementary and Alternative Medecine stelt dat sommige mensen last krijgen van hun maag of een opgeblazen gevoel ervaren. Anderen beweren daarentegen dat het brandend maagzuur, diarree en winderigheid teweeg kan brengen.

Verlaagde bloeddruk

Een positief gezondheidsvoordeel van gember is dat het de bloeddruk kan verlagen. Andersom werkt het alleen ook zo. Het kan de bloeddruk ook nog lager maken als die van jou al aan de lage kant zat. Hierdoor kun je duizeligheid ervaren en een licht gevoel in je hoofd. In de uiterste gevallen kun je hierdoor ook flauwvallen. Heb je dus al een lage bloeddruk? Dan kun je het beste niet te veel gemberthee drinken.

Bron: Kookfans | Beeld: iStock