Door dit simpele trucje lijkt je weekend langer

Yes please!

Mother and her adult daughter applied facial masks and cucumbers on eyes. Women chilling while having wine

Het is vrijdag en dat betekent dat we weer kunnen beginnen met het maken van weekendplannen. Maar er moet veel gebeuren in die twee dagen tijd en ze vliegen voorbij. Door dit trucje lijkt je weekend net even iets langer. 

Druk, druk, druk...

Vrijdag ga je na werk gezellig borrelen met collega’s, zaterdag spendeer je met vriendinnen en zondag is het tijd voor familie. Klinkt dit als jouw weekend? Dan gaat het daar dus fout. Want een vast ritme zou er voor zorgen dat je weekend korter aanvoelt. David Eagleman, schrijver van het boek The Brain: The Story of You, adviseert om je weekend eens heel anders in te richten. Die simpele truc zou er volgens hem voor zorgen dat het minder snel voorbij vliegt.

Kleine dingen

Volgens Eagleman zit het hem in de kleine dingen. Het betekent dus niet dat je niet meer met vriendinnen kunt lunchen op zaterdagmiddag, maar probeer eens een nieuwe hotspot. Een nieuwe omgeving voelt anders aan en zal wonderen doen. Of blijf voor de verandering eens een zaterdagavond thuis, in plaats van naar die verjaardag of dat feestje. Deze kleine aanpassingen zullen je rust geven én het gevoel dat die twee dagen veel langer hebben geduurd. Wie wil dat nou niet?

Bron: Grazia | Beeld: iStock