Er is één vraag die je jezelf moet stellen over je partner

Het antwoord zegt veel over hoe je in je relatie staat.

Shot of a young couple being intimate in bed at home

Een goede relatie is hard werken, maar er zijn ook tekenen waar je alert op kunt zijn om te weten of je relatie stand gaat houden. En deze vraag over je partner beantwoorden is daar één van.

Yes or no

Jeff Guenther is populair op TikTok om zijn video’s over relaties en psychologie. Hij deelde een video waarin hij één vraag meegaf die je jezelf zou moeten stellen over je partner. En nee, dat is helemaal niet een ingewikkelde en je hoeft ook zeker niet lang over het antwoord na te denken. Maar, stelt hij, je antwoord zegt veel over hoe je in je relatie staat. En het is een simpele ‘ja’ of ‘nee’.

Humor

“Vind jij je partner grappig?”, vraagt Guenther in de video. Simpel, maar misschien toch ook wel confronterend, juist omdat je niet om het antwoord heen kunt draaien. “Het antwoord dat je me geeft zegt veel over de algehele gezondheid van je relatie en de mogelijke levensduur”, legt Guenther uit. “Het zal me een idee geven van hoe positief je je partner ziet, wat, zoals je misschien al weet, de leidende factor is van elke sterke relatie.”

@therapyjeff This is one of the most important questions I could ask you about your partner. #therapy #dating #relationship #therapytok #datingadvice ♬ original sound - TherapyJeff

Green flag

Als je direct ‘ja’ zegt, is dat een “major green flag” volgens de therapeut. Uiteraard is het niet zo zwart-wit dat je de handdoek in de ring moeten gooien als je twijfelde of je je lief wel zo grappig vindt. Het kan ook een zogenoemde ‘oranje vlag’ zijn. Misschien heeft je partner namelijk wel andere kwaliteiten die jij erg waardeert.

Tevredenheid

Toch heeft Guenther wel een punt, want zelfs als je partner niet de grootste grappenmaker is, zegt het meer over hoe jij je lief ziet. Humor is namelijk een belangrijk ingrediënt wanneer je verliefd wordt op iemand, legt Guenther uit. Een onderzoek uit 2017 bevestigt dit. Daarin werd geconcludeerd dat wanneer jij de humor van je partner als grappig ervaart, dat van grote invloed is op hoe tevreden je in de relatie staat.

Je hoeft geen moppentapper te zijn om humor te hebben, het kan ‘m ook zitten in plezier hebben met elkaar en daar samen om kunnen lachen. Als je je partner echter helemaal niet grappig vindt, is het waarschijnlijk geen everlasting love.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock