Ashley Tisdale onthult dat ze haarziekte alopecia heeft

"Het is niets om je voor te schamen."

Ashley Tisdale heeft zich op Instagram uitgelaten over haar haarziekte alopecia. "Het is niets om je voor te schamen."

Schaamte

De 37-jarige actrice lijdt aan de aandoening die voor kale plekken kan zorgen; dat maakt ze bekend via Instagram. "Alopecia en haaruitval komen best vaak voor, maar veel mensen schamen zich ervoor om erover te praten", begint ze haar verhaal. Daar weet ze zelf alles van. "Het kan je gevoel van eigenwaarde aantasten, zeker als je het gevoel hebt dat je de enige bent die ermee worstelt."

Stress

De High School Musical-ster vindt het belangrijk om openlijk te praten over de aandoening, om zo anderen een hart onder de riem te steken. "Het is niets om je voor te schamen", schrijft ze. "Soms komt het door hormonen, andere keren is het erfelijk. En voor mij, is het gerelateerd aan teveel stress."

Tips

Rond haar 20e ontdekte ze een kaal plekje naast haar scheiding. "Ik vroeg aan mijn kapper wat het was en hij kwam meteen met alopecia", vertelt ze. Een dermatoloog bevestigde dat. "Ik zat toen in een hele stressvolle periode. Daarna groeide het haar op die plek terug, maar zodra ik gestresst ben om wat voor reden dan ook, valt het weer uit."

Ashley deelt tips die haar hebben geholpen: stress management, erachter komen wat stress triggers zijn en mediteren. Zelf zweert ze ook bij het Paleo dieet. "Niet permanent, maar af en toe 30 dagen als ik weer last heb van de kale plekjes." Ze sluit af: "Weet dat je niet alleen bent."

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress, Instagram