Donny Roelvink over teelbalkanker: 'Kinderen krijgen een stukje lastiger geworden'

In Renze op Zondag vertelt Donny hoe het nu met hem gaat.

Boekpresentatie Dries Roelvink

In december maakte Donny Roelvink het nieuws bekend dat hij teelbalkanker heeft. Sindsdien houdt Donny zijn volgers onder meer via social media op de hoogte van zijn herstel. In de talkshow Renze op Zondag gaf hij gisteravond een update over hoe het nu met hem gaat en vertelde hij meer over zijn kinderwens. 

Operatie

Halverwege december vertelde Donny vanuit het ziekenhuisbed dat hij onder het mes moest vanwege teelbalkanker. “Na het horen van een positieve CT-scan uitslag (waar gelukkig geen verdere uitzaaiingen waren te zien) ben ik gelijk onder het mes gegaan”, schreef hij toen op Instagram. Het herstel verloopt gelukkig soepel, al heeft hij ook slecht nieuws gekregen.

Vruchtbaarheid

Het wordt voor Donny namelijk lastiger om in de toekomst kinderen te krijgen. Een van zijn testikels is verwijderd, omdat daar een tumor van 4 bij 4 cm in zat. Hierdoor is de kans dat Donny kinderen kan krijgen kleiner geworden. “Er ging gelijk een alarm bij me af van hoe het zou zitten met vruchtbaarheid. Dat is een stuk moeilijker (kinderen krijgen, red.), maar wel mogelijk”, legt Donny uit.

“Het is een hele grote wens van mij om papa te worden. Ze zeiden ‘het kan nog, maar in jouw geval gaat het wel een stukje lastiger worden’. Maar de kans is er nog wel'”, vertelde Donny. Voor de operatie heeft hij nog zaad laten invriezen, maar hij kreeg van de dokters te horen dat zijn zaad niet bruikbaar was. “Dat was dubbel op, want ik kreeg eerst te horen dat ik kanker had en ook nog eens dat ik niet heel sterk zaad van mezelf had”, aldus Donny.

Gelukkig hoeft Donny geen verdere chemotherapie, maar hebben de dokters heb aangeraden om ‘waakzaam te wachten’.

Bron: Grazia, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress