Dít elke ochtend doen maakt je veel productiever

Niet vergeten, dus!

Sleepy young woman

Je werk stapelt zich op, de vaat is niet gedaan en je bent vergeten boodschappen te doen... Ben jij op sommige dagen niet vooruit te branden? Iedere ochtend beginnen met dit simpele taakje kan jou een heel stuk productiever maken.

Bed opmaken

Rol jij uit bed en laat jij je bed onopgemaakt achter of ben jij iemand die nooit de deur verlaat zonder de lakens weer recht te trekken? Als jij behoort tot de eerste groep, zou je er eens iets aan moeten doen want een messy bed zorgt voor een messy day en dús een lagere productiviteit gedurende de hele dag.

Discipline

Als we commandant William McRaven mogen geloven is de sleutel tot productiviteit dan ook het dagelijks opmaken van je bed. “Het was mijn eerste taak van de dag en door dat goed te doen was heel belangrijk voor mijn discipline”, schrijft hij in zijn boek Make Your Bed: Little Things That Can Change Your Life… And Maybe The World.

Oog voor detail

“Het bracht mijn oog voor detail in kaart en aan het eind van de dag was het een reminder dat ik iets goeds had gedaan die dag. Iets om trots op te zijn, hoe klein de taak ook is. Mijn bed opmaken is een constante factor, iets wat ik iedere dag goed kan doen. ” En heb je een slechte dag gehad, dan kan dat opgemaakte bed je ook weer opvrolijken. “Thuiskomen en het opgemaakte bed zien geeft je kracht voor de volgende dag.”

Bron: Metro UK | Beeld: iStock