Do it for you: zo houd je je goede voornemens wél vol

Klein beginnen, weten waar je het voor doet én jezelf trakteren helpen je op weg.

Was het jouw goede voornemen om in 2023 meer te bewegen, maar ben je al afgehaakt of kost het je steeds meer moeite? Je bent niet de enige. Nederlanders geven gemiddeld na 2,5 week hun goede voornemens op. Zonde! Klein beginnen, weten waar je het voor doet én jezelf trakteren op een heerlijke sportoutfit helpen jou om het wél vol te houden.

Klein beginnen

Goede voornemens verzinnen is makkelijk, maar het daadwerkelijk volhouden is een stuk moeilijker. En dat ligt niet aan jou, maar aan het menselijke brein. Die kiest namelijk de makkelijkste weg: doorgaan met het oude gedrag. Het is daarom belangrijk om niet meteen je leven rigoureus om te gooien - van nooit sporten naar zeven dagen per week knallen of van iedere dag ongezond eten naar leven op salades - maar met kleine stapjes te beginnen. Besluit bijvoorbeeld vanaf nu altijd de trap te nemen in plaats van de lift of 10 squats te doen tijdens het tandenpoetsen.

Als dit eenmaal een gewoonte is geworden, kun je 'em aanpassen: bijvoorbeeld twee keer per week op een vast moment een home-workout doen van een kwartier. Klinkt kort, maar het is een kwartier meer dan je eerst deed en heeft wel degelijk effect! Knoop ook in je oren dat een nieuwe gewoonte aanleren 18 tot 254 dagen duurt. Gun jezelf dus de tijd; er is geen haast.

Trakteer jezelf

Ook belangrijk: vier je successen, hoe klein ze ook zijn! Dus heb jij een week lang iedere dag een kwartier bewogen, dan mag je jezelf best trakteren. En wat is een betere motivatie om op dezelfde voet verder te gaan dan een nieuwe sportoutfit? Geloof ons: de nieuwe PUMA FIT lijn is er eentje waarbij je spontaan zin krijgt om te bewegen.

De collectie in de kleur elektro purple ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook praktisch en comfortabel. De top en legging zijn van EVERSCULPT-stof met UltraForm wat zorgt voor een soepele, ondersteunende en nauwsluitende pasvorm die precies de juiste delen van je lichaam accentueert. Verder zijn de functionele dryCELL-materialen zweetabsorberend en zijn de items gemaakt met ten minste 70% gerecyclede materialen. De hoge taille van de legging zorgt voor extra bedekking en blijft goed zitten. Want eerlijk is eerlijk: niks is irritanter dan een broek die je constant omhoog moet hijsen.

De PWRFrame TR 2 fitness schoen past perfect bij de rest van de outfit en zorgt ervoor dat je je training naar een hoger niveau tilt. De PWRFRAME-technologie is een speciaal ontworpen 3D-framesysteem in de tussenzool dat verbeterde ondersteuning en stabiliteit biedt. PROFOAM dempt je landing en de duurzame rubbersamenstelling van de zool biedt grip op meerdere ondergronden. Benieuwd? Hieronder onze favorieten en je shopt de collectie hier.

377891_02 523074_28 523077_28_mod01 523077_28

De collectie is zo waanzinnig, dat het zonde zou zijn om je look alleen in huis of in de sportschool te dragen. Dus ga je na je zweetsessie de stad in om een lekkere juice te halen, of wil je op de zondag een comfy outfit aan om te lunchen met vriendinnen, trek 'em ook dan vooral uit de kast. Wie weet besluit je daarna wel om hardlopend naar huis te gaan! Je shopt de collectie hier.

Do it for you

Sporten doe je voor jezelf en voor niemand anders. Zorg er daarom voor dat je weet waar je het voor doet: je lichaam wordt sterker en je zult meer energie hebben. Maar ook mentaal zitten er een hoop voordelen aan beweging door de stoffen die vrijkomen in je hersenen. Je zit lekkerder in je vel, voelt je zelfverzekerder, gezonder en minder gestresst. Er is zelfs bewezen dat depressieve klachten en angstgevoelens minder worden. Je zult de effecten misschien niet allemaal direct voelen, maar na verloop van tijd zul je echt positief verschil merken.

Beeld: PUMA