Miljuschka Witzenhausen over baarmoeder aandoening: 'Dit zou ik vroeger nooit gedeeld hebben'

“Laten we dit zogenaamde taboe de wereld uit helpen.”

Gouden Televizier-Ring Gala 2022 - Rode Loper

Veel vrouwen kampen met vervelende menstruatieklachten wanneer het that time of the month is, zo ook tv-kok Miljuschka Witzenhausen. Maar waar het voor sommige vrouwen al heftig is, is dat voor de tv-kok nog een tikkeltje erger.

Die tijd van de maand

De tv-kok lijdt aan een aandoening waardoor haar menstruatieklachten altijd heel erg heftig zijn. In haar nieuwsbrief vertelt ze openhartig over deze vervelende symptomen. Miljuschka kwam net terug van een tripje naar Parijs toen ze zich ineens niet lekker begon te voelen. “Wanneer ik dan de Flo app open, zie ik het al. Het is weer die tijd van de maand”, begint ze.

Aandoening

“Leuk is het nooit, en dan heb ik ook nog eens een aandoening aan mijn baarmoeder waardoor ik megaveel last en pijn heb.” Soms zijn de klachten zo erg dat ze zich bijna niet staande houdt. “Soms ga ik dan bijna out”, vertelt ze. “De eerste dagen heb ik echt het idee dat ik niet na kan denken, en voelt het alsof ik twee nachten niet geslapen heb.” het liefst ligt ze dan met een warme kruik lekker op bed.

Taboe

De tv-kok vindt het belangrijk om deze ‘ellende’ ook met haar volgers te delen. “Dat zou ik vroeger nooit gedaan hebben, maar nu ben ik er gewoon open en eerlijk over”, vertelt ze verder. “Laten we dit zogenaamde taboe de wereld uit helpen.” Dit vindt de presentatrice niet alleen belangrijk voor zichzelf, maar ook voor haar dochter. “Ik deel dan ook alles met haar, dan weet ze wat ze kan verwachten.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress