Zo zorg je ervoor dat jullie relatie slaagt

Hoe staat het met jullie relatie? Zijn jullie nog helemaal happy in love? Het is goed om daar regelmatig even bij stil te staan. Als je het feit dat je een partner en een stabiel leven hebt voor lief neemt, is de kans groot dat de sleur erin sluipt. Er zijn genoeg manieren om te voorkomen dat jullie relatie zo vanzelfsprekend wordt dat de verveling toeslaat, want juist dan ligt overspel op de loer. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jullie relatie zelfs na jaren nog even leuk is als in de eerste maanden!

Houd het spannend in de slaapkamer

Een veelgehoorde klacht bij stellen die lang samen zijn, is dat intimiteit er vaak bij inschiet. Als het dan al gebeurt, dan is het een standaard nummertje waarna beide partners snel gaan slapen, want morgen gaat de wekker weer. De kunst is om weer eens echt de spanning terug te brengen in de slaapkamer. Dat kan bijvoorbeeld met een speeltje zoals een dildo, maar dit hoeft echt niet per se. Het kan ook heel romantisch met een voorspel dat eindeloos duurt.

Wat als 'het' niet meer vanzelf gaat?

Al vanaf je veertigste kunnen er problemen optreden die een belemmering zijn bij de liefde bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld als vrouw last krijgen van droogte daar beneden. Dat probleem kun je eenvoudig oplossen door glijmiddel te gebruiken. Breng voordat je intiem bent een klein beetje aan down under. Dit maakt het penetreren gelijk een stuk makkelijker. Er zijn verschillende soorten glijmiddel op de markt. Sommigen hebben een smaakje of bevatten ingrediënten die ervoor zorgen dat je makkelijker opgewonden raakt.

Blijf communiceren

Als je als man problemen hebt met het krijgen of vasthouden van een erectie, dan kan dat enorme impact hebben op je leven. Je wordt er onzeker van en dat heeft vrijwel altijd zijn weerslag op je relatie, ook al heeft je partner alle begrip. Blijf daarom met elkaar communiceren. Er zijn ook manieren om dit probleem op te lossen. Maar dan is het wel handig om de oorzaak te achterhalen. Stress, een lichamelijke aandoening of iets anders kunnen de oorzaak zijn. De huisarts kan medicatie voorschrijven. Je kunt eventueel ook een penispomp gebruiken. Daarmee kun je de penis vacuüm zuigen waardoor het gemakkelijker gaat.

Een leuke relatie is hard werken

Bedenk dat een goede relatie altijd ‘hard werken’ betekent, wat de oorzaak ook is van een sleur in je relatie. Neem nooit als vanzelfsprekend aan dat je partner van je houdt en altijd bij je zal blijven. Investeer in je relatie door je partner regelmatig te laten weten wat hij of zij voor jou betekent. Dan blijft het ook na vele jaren leuk samen.

Photo by Becca Tapert on Unsplash