Shocking: deze app is het meest schadelijk voor je mental health

Onderzoek wijst uit dat deze app het meest deprimerende effect heeft.

BETTY (2020) - DEDE LOVELACE.

Facebook, Twitter, Instagram, TikTok... Dat social media schadelijk is voor de mentale gezondheid, wordt steeds duidelijker. Maar het blijft toch shocking dat de app waar je waarschijnlijk de meeste tijd op doorbrengt, ook de gevaarlijkste blijkt te zijn.

Gezondheid

Voor een onderzoek van de UK Royal Society for Public Health hebben onderzoekers bijna 1.500 mensen tussen de 14 en de 23 ondervraagd over hun ervaringen met Instagram, Snapchat, Twitter, Facebook en YouTube en hoe deze platformen invloed hebben op hun mentale gezondheid. Hieruit is gebleken dat Instagram het meest deprimerende effect heeft, en dan met name op jonge vrouwen.

Instagram

De foto-app is één van de populairste apps van het moment en wordt vooral onder het jongere deel van de bevolking gebruikt. De app stelt mensen in staat om alle imperfecties van anderen en hun levens weg te filteren, wat hen bang, depressief, alleen en niet voldaan achterlaat. Ondanks dat velen het wel weten, blijft het een schokkende uitkomst. Uit de test is gekomen dat YouTube het beste social mediakanaal is voor je mentale gezondheid.

Bron: i-D | Beeld: iStock