Werkt je haarproduct niet? Deze drie dingen moet je weten over je lokken

Hallo, knappe lokken!

Happy woman

We dromen allemaal van glanzende en verzorgde lokken, en gooien daarom graag ons mandje vol met haarproducten. Merk je alleen dat je hairdo niet naar behoren wil zitten? Dan moet je eens naar de volgende drie dingen kijken. 

Haarverzorging zoals bij de kapper

Niets is fijner dan een frisse coupe nadat je bij de kapper bent geweest. Helaas is dat gevoel niet blijvend, en moet je na een paar dagen zelf aan de bak om je haar er verzorgd uit te laten zien. Haarverzorging is gelukkig geen hoge wiskunde, al is het wel belangrijk dat je goed kijkt naar je haartype, je haarbehoeften en de ingrediënten. We leggen het uit!

Je haartype

We weten wel dat we fijn of juist dik haar hebben, maar kopen we daar ook de juiste producten voor? Not so much. Gebruik daarom producten die passen bij jouw haartype. Zo heeft fijn haar vaak producten nodig die het volume vergroten zonder het haar te verzwaren. Dik haar vraagt weer om een product dat zorgt voor glans om te voorkomen dat het er eendimensionaal en volumineus uitziet.

Maar hoe bepaal je welk haartype je hebt? Houd in de gaten hoe je haar op natuurlijke wijze droogt en observeer de vorm en textuur van je lokken. Hoe je haar bepaalde kapsels vasthoudt, denk aan de krullen met een krultang, en producten absorbeert, kan een teken zijn dat je haar dik, dun, poreus of droog is.

Je haarbehoeften

Naast je haartype heeft je haar ook bepaalde aandacht nodig. Zoals haar dat gevoeliger is geworden na langdurige kleuring of warmtestyling, waardoor het dof, stug en droog aanvoelt. Controleer je lokken daarom goed en gebruik producten die hiervoor gemaakt zijn. Van haarproducten die voorkomen dat je haar snel breekt of juist extra voeding geeft om het te hydrateren: je vindt het allemaal in het schap.

Ingrediënten

Wees eerlijk: hoe vaak controleer jij je ingrediënten die op het etiket staan? We zijn er zelf ook schuldig aan om dit te negeren – of alleen te lezen tijdens een lange douche-sessie – maar het is zeker de moeite waard. Sommige ingrediënten drogen je haar namelijk uit, waardoor je droge hoofdhuid en lokken niet beter worden. Maar ook je geverfde haar moet oppassen, want er zijn ook ingrediënten die de kleur doen vervagen. En dat is niet alleen zonde van je haar, maar dat voel je ook in de portemonnee.

Ga dus op onderzoek uit naar welke ingrediënten passen bij jouw haartype en haarbehoeften, of vraag je kapper. Met de juiste producten is jouw droomkapsel binnen handbereik!

Bron: ELLE | Beeld: iStock

Beauty en Fashion
  • Portrait of a beautiful young woman.