Siemon de Jong stopt na 20 jaar met Taarten van Abel

Het einde van een tijdperk...

Het einde van een tijdperk: presentator en iconische bakker Siemon de Jong stopt na 20 jaar met het populaire jeugdprogramma Taarten van Abel. Het is tijd voor iets nieuws.

Taarten van Abel

De bakker vindt dat het tijd is om "nieuwe dingen te gaan doen". Hij heeft zelf besloten om te stoppen met het programma, al kijkt hij er wel met heel veel plezier op terug. "Ik wil mijzelf niet herhalen en ook de magie van het programma niet verliezen. Ik heb veel bijzondere ontmoetingen gehad en mooie gesprekken mogen voeren. Nu heb ik zin om nieuwe dingen te doen", aldus Siemon.

In het programma wordt Siemon door een kind uitgenodigd om samen taarten te gaan maken voor een speciaal iemand in hun leven. En om deze mooie herinneringen nog een keer op te halen, gaat hij op zondag 2 april samen met oud-deelnemers terugblikken op de afgelopen twintig jaar. Hoe leuk!

Fenomeen

Maar niet alleen het programma werd razendpopulair, ook de bakker himself kan op heel wat credits rekenen. Zo omschrijft eindredacteur van de VPRO, Juliëtte Paridon, Siemon als ‘een fenomeen van de Nederlandse televisie’. "Hij zet zichzelf niet op de voorgrond en stelt eenvoudige, concrete vragen. Zo ontstaan de mooiste gesprekken." And we agree! Verder laat een woordvoerder van de VPRO weten dat ze nog niet weten of het programma na het vertrek van Siemon doorgaat met een andere bakker, of helemaal stopt.

Bron: Grazia | Beeld: Taarten van Abel