Levensvraag: kun je snoep als pre-workout gebruiken?

Zou het?

Er bestaan inmiddels zoveel soorten pre-workout, dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan er ook nog wel eens een aardig prijskaartje aan hangen. Al met al een lastige situatie dus. Maarre, wist je dat je snoep ook gewoon kunt gebruiken als een pre-workout? Wij leggen je er alles over uit. 

Pre-workout

Het eerste wat opvalt als je pre-workout inneemt, is de hele zoete, suikerachtige smaak. Lekker, toch? Pre-workout zorgt ervoor dat je ineens een hele snelle energietoename voelt, waardoor de perceptie van eventuele vermoeidheid verandert. Dit betekent dat je je fysiek moe voelt, maar je het door de pre-workout minder voelt.

Zure matten

Maar omdat pre-workout zo'n sterk effect heeft op je lichaam, kun je er een tintelend gevoel aan overhouden. En waar krijg je nog meer zo'n tintelend gevoel van? Precies: een sugar rush. Voor een TikTokker was het dan ook de uitgelezen kans om eens wat zure matten naar binnen te werken voor een uurtje sporten, in plaats van een pre-workout. Zure matten bevatten namelijk suikers die ervoor zorgen dat je het wat langer kunt volhouden in de sportschool.

Goede vervanger

En wat blijkt? Zure matten kunnen wel degelijk dienen als een soort pre-workout. Het is namelijk bedoeld om snel energie te leveren, iets wat zure matten ook doen. Toch is het wel belangrijk om voor de rest van je maaltijden wél gezond te eten en om voldoende water te drinken. Ook fruit is een gezondere optie.

Bron: Vriendin | Beeld: Adobe Stock